Stjärnan lämnar Hammarby – klar för Seattle

Elise Kellond-Knight

Hammarby tappar sin största stjärna efter den damallsvenska säsongen.

I ett förvirrat pressmeddelande berättade Bajen i går att Elise Kellond-Knight skall spela i Australiens W-league med Melbourne City efter att damallsvenskan avslutats. Det stämmer, men eftersom W-league startar den 25 oktober. och sedan spelas under damallsvenskans uppehåll går det utmärkt att spela både i Sverige och Australien.

I länkad nyhet från Hammarbys hemsida säger sportchef Johan Lager att:

”Hon har varit superprofessionell på alla plan och detta blir en viktig del av hennes uppladdning inför nästa års VM. Jag tror dessutom att det finns stora möjligheter att få se henne i Hammarby-tröjan igen.”

Det lär dock dröja innan Kellond-Knight kan tänkas vara tillbaka i Stockholmsklubben. Nu under natten svensk tid meddelades nämligen att den australiska landslagsspelaren kommer att spela i NWSL med Seattle Reign kommande säsong.

Därmed blir det tre australiska spelare i Seattle nästa säsong. Sedan tidigare finns målvakten Lydia Williams och vänsterbacken Stephanie Catley i klubben som kom trea i grundserien och sedan föll i semfinal mot Portland.

För Hammarby fortsätter tappet av lagets mest framträdande spelare. Förra året tappade man Anna Oskarsson på sommaren och Filippa Angeldahl efter säsongen. Nu blev man av med Julia Zigiotti-Olme i somras och så lämnar alltså Elise Kellond-Knight i höst.

3 tankar på “Stjärnan lämnar Hammarby – klar för Seattle

  1. Jag har sagt det förut och säger det igen – när internationellt meriterade spelare kommer till DA är det ofta och kanske allt oftare fråga om en tillfällig period i väntan för att en bättre möjlighet ska öppna sig. Det får vi kanske vänja oss vid. Varken pengarna, publiken eller sponsorerna finns i Sverige. Internationellt meriterade spelare vill möjligen fortfarande kunna skriva in ”check” i rutan ”spelat i Sverige” på sin CV, sedan väntar större äventyr och klubbar.

  2. Att Hammarby tappar EKK är att vrida till det på kvällstidningsvis. Att hon skulle spela i grönvitt nästa år har aldrig varit ens sannolikt, att det blev hela säsongen i stället för halva en ren bonus. Gynnsam slump ledde till detta för Hammarby oerhört gynnsamma gästspel, men något mer än just gästspel har knappast någon förväntat sig eler ens hoppats på. Jämförelserna med unga spelare som gått till allsvenska toppklubbar haltar betänkligt. EKK är en världsstjärna som egentligen är för stor för allsvenskan.

    • Håller med om att det finns klara skillnader mellan att tappa Julia Zigiotti-Olme och Elise Kellond-Knight. Däremot tycker jag inte på något sätt att varken min rubrik eller text är hårdvinklad. Såvitt jag kan se är allt rakt igenom korrekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.