Bomben: Fischer till Linköping

Nilla Fischer

Alldeles nyss meddelade Linköpings FC på sin hemsida att klubben värvar Nilla Fischer. Mittbacken ansluter från Wolfsburg efter VM.

Även om Fischer är 34 år och börjar närma sig slutet av karriären kom beskedet lite oväntat. Som lagkapten för ett av världens bästa lag trodde jag att hon skulle satsa på att spela ytterligare någon säsong utomlands.

Men den här blir alltså den sista. Det här är förstås ett kanonförvärv för LFC, inte minst då det skickar signaler till andra tänkbara nyförvärv att klubben kommer att göra ett seriöst försöka att återigen vinna SM-guldet.

9 tankar på “Bomben: Fischer till Linköping

  1. Valet var kanske inte så sensationellt av flera skäl, dels personliga, dels sportsliga. Fischer har redan vunnit allt inklusive SM-guld. Hon behöver därmed inte söka sig till de/den mest penningstinna klubben, likt Schelin. Även om Fischer är på väg att avsluta karriären är det förstås en förstärkning i LFC och backlinjen, trots att inte heller hon är direkt blixtsnabb. Det var i LFC Fischer på klubblagsnivå grundlade sin framgångsrika karriär som mittback. Att hon nu återvänder blir ett avslut – ”full circle”. Hur som helst en prestigevärvning som signalerar att LFC inte tänkt lägga sig ner och dö, trots att de denna säsong kanske blir ett (rätt ovant) mittenlag. Värvningen av Fischer kan kanske också bidra till ökad attraktionskraft för andra spelare att ansluta.

  2. Inte dåligt! Men skrev inte hon på ett nytt kontrakt med Wolfsburg typ förra året & som sträckte sig till 2021 eller nåt?

  3. Just det sista du skriver är nog det jag ser som det viktigaste, LFC skriver också själva att det utöver att vara en klassvärvning också ska ses som en indikator på att det här året ska bli en parantes och att man direkt ska vara med och fajtas om Guldet 2019.

  4. Från LFC-ledningen lovas (heligt och dyrt) att säsongen 2018 ska ses ett olyckligt undantag i klubbens historia, därefter kommer de ljusa tiderna tillbaka Gôtt, gôtt! Bara man slipper byta tränare varannan månad.

    Kul med Fischers återkomst! Hon fyller visserligen 35 nästa år, men va f-n, still going strong och tonvis med rutin! Kanske lockar hon någon mer stjärna till Vårt Stolta Hemmalag. Marta? Ja, det är inte för sent om hon längtar till ”gamla Svedala”, och hon har aldrig spelat för Linköping tidigare. Borde kännas som en utmaning för henne…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.