Stark start av USA och Nederländerna

I dag har USA och Nederländerna tagit kliv mot nästa års VM-slutspel. USA vann med förkrossande 6–0 mot Mexiko i första gruppspelsomgången i det nordamerikanska VM-kvalet. Det var förstås en rejäl maktdemonstration.

Matcherna i Concacaf visas inte på Youtube, utan på en specialsida. Vid midnatt är det Costa Rica–Kuba och 02.30 visas Kanada–Jamaica.

I matchen mellan Panama och Trinidad&Tobago vann för övrigt Panama med 3–0.

I det europeiska playoffspelet valde Nederländerna att sätta skyttedrottningen Vivianne Miedema på bänken och istället starta med Lineth Beerensteyn som toppforward i hemmamötet med Danmark. Det visade sig vara ett lyckodrag, för just Beerensteyn nickade in hemmalagets ledningsmål på inlägg från Shanice van de Sanden. Den senare gjorde sedan det 2–0-mål som ger nederländskorna stor fördel inför returen i Viborg på tisdag.

Noterbart att Göteborgsmålvakten Loes Geurts fick chansen i målet – och alltså höll nollan. Och Miedema kom in i slutet av matchen och hade ett friläge som helt kunde punkterat dubbelmötet. Men hennes skott tog i ribban.

Det gjorde även Katrine Veje:s skott i den 90:e minuten. Ett danskt mål där hade förändrat förutsättningarna rejält. Nu blev det 2–0 vilket gör att jag anser att det nederländska favoritskapet ökar ytterligare. Jag gav 70–30 inför avspark, och nu skulle jag nog säga 85–15.

Jag gav även 70–30 till Schweiz mot Belgien. Det kvarstår efter att dagens möte i belgiska Louvain slutat 2–2. Det troliga är alltså att finalen om den sista europeiska VM-platsen kommer att spelas mellan Nederländerna och Schweiz.

Slutligen konstateras att Frankrike vann med 2–0 mot Australien i en vänskapsmatch i kväll. Eugenie Le Sommer gjorde båda målen.

2 tankar på “Stark start av USA och Nederländerna

  1. Övertygande match av nederländskorna. Det här blir (för?) tufft för danskorna att vända. Det danska försvarsspelet vid målen var svagt. Det ska väldigt mycket till för att danskornas VM-dröm ska leva efter tisdagens returmöte.

  2. Danmark var om jag förstod det rätt skadedrabbat inför matchen och de har inte bredden för att kunna stå emot ett starkt Nederländerna. Även om det alltid är kul att se Nederländerna spela så har jag ju helt klart sympatierna hos Danmark här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.