Koll på helgens höjdpunkter

Den svenska damfotbollssäsongen är i princip över. De senaste dagarna har Uppsala och AIK tagit de två sista platserna i vårens gruppspel i Svenska cupen.

En landskamp återstår nästa helg, och i morgon spelas SM-finalen för F19-lag. I F19-SM blir det ett Malmöderby mellan Rosengård och LB07 i finalen, som sänds 13.45 både på damallsvenskan.tv och på Obos damallsvenskans facebooksida.

18.15 i kväll är det bronsmatch mellan AIK och Umeå, även den sänds på samma plattformar.

Det känns för övrigt inte som någon tillfällighet att det är just de här fyra klubbarna som nått semifinalerna. Det handlar ju nämligen om fyra föredömen på ungdomssidan, fyra klubbar som är väldigt bra på talangutveckling.

Tittar vi utanför våra nationsgränser går det att se Fridolina RolföDFB-tv i morgon 15.00. Så sänds nämligen mötet mellan Bayern München och SC Sand.

I övrigt är de en relativt tråkig helg runt om i Europa, där topplagen i Tyskland och Frankrike ställs mot lag längre ner i tabellen.

Blicken riktas därför i stället mot England och Italien, där de mest spännande matcherna avgörs. Båda under söndagen. I England ställs Jessica Samuelsson och hennes Arsenal mot tabelltrean Birmingham klockan 13.30. Arsenal har ju imponerat stort under serieupptakten och har maximala 18 poäng och fantastiska 31–3 i målskillnad. Målsnåla Birmingham har bara 6–3 i målskillnad, men har ändå lyckats skrapa ihop 13 poäng på sex omgångar.

15.00 är det sedan tidig seriefinal i Italien, mellan Juventus med Petronella Ekroth och Milan. Båda lagen står på 13 poäng efter fem spelade omgångar. Vad jag kan finna har vi för övrigt ännu så länge inga svenskmål i den italienska ligan den här hösten.

Tillagt i efterhand: Jag glömde ju att det även är seriefinal i den danska ligan i dag. Den startade 13.00 och spelas förstås mellan de båda obesegrade storklubbarna Bröndby och Fortuna Hjörring. Den skall gå att se via länk i bifogad tweet.

2 tankar på “Koll på helgens höjdpunkter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.