Väntade resultat i första gruppomgången

Efter sju av åtta matcher i första gruppomgången av svenska cupen har vi fått rakt igenom väntade resultat. Det blev segrar för de fem lag på fjolårets topp sex som var i farten, nämligen Rosengård, Linköping, Göteborg, Kristianstad och Eskilstuna.

Dessutom vann de båda Stockholmslagen Hammarby och Djurgården. Uppsala var närmast en skräll hemma mot Djurgården. Men där slog stockholmarnas nyförvärv från just Uppsala, Ariam Berhane Gebreyohannes, till på övertid och fixade bortaseger med 2–1.

Lördagens namn var Kosovare Asllani och Svava Ros Gudmundsdottir. Båda blev tremålsskyttar, och Asllani stod dessutom före ett tvättäkta hattrick.

Jag hann inte se speciellt mycket av Malmöderbyt. Det jag såg var det en ganska ensidig matchbild med spel på LB07:s planhalva. Positivt för LB var att laget tycks vara medvetet om att de måste bygga bakifrån i år, och att deras försvar i 5–4–1-uppställning är något att bygga ifrån.

I Frankrike vann Lyon cupkvartsfinalen mot PSG med 1–0 inför 10 217 åskådare. Jessica Fishlock forcerade in segermålet efter att bollen agerat flipperkula i PSG:s straffområde.

Ingen svensk spelare fick speltid i matchen. Hanna Glas satt kvar på bänken i 90 minuter, och varken Emma Berglund eller Annahita Zamanian ingick i PSG:s matchtrupp.

I den andra kvartsfinalen som spelades under lördagen vann division II-laget Grenoble med 5–4 efter straffläggning borta mot Dijon. Det var mållöst efter full tid och förlängning.

I Italien tappade Juventus poäng borta mot Atalanta (0–0). Därmed tajtade det till sig i tabelltoppen. Vinner Milan mot Verona under söndagen ligger Juventus, Fiorentina och Milan inom två poäng.

2 tankar på “Väntade resultat i första gruppomgången

  1. Visst var det väntade resultat. Jag tror KIF Örebro kommer att få det svårt i serien. KGFC vann ”bara” med 1-0 mot Växjö och LFC bara med 4-1 mot Jitex. Vad jag förstått gick LFC ner i tempo i andra halvlek och Jitex stod upp bra. Ändå svagt att inte vinna med mer om LFC tänkt bli ett topplag 2019. Det är trots allt två divisioner mellan dessa lag.

    I söndagsmatchen vann Piteå komfortabelt mot AIK med 5-1. Tremålsskytten Janogy börjar denna säsong lika fint när det gäller målen som hon avslutade förra. Kommer det riktiga genombrottet i år? Kommer det också att visa sig i toppen av skytteligan?

  2. Kanske Janogys år i år? Ja, där har Piteå ett vasst vapen att betvinga motståndet med. Beträffande Jitex-Linköping ska det inte ha varit något större brist på den östgötska anfallsglädjen, åtminstone i första halvlek. Gott om stolpskott och offsidemål, mer eller mindre tveksamt bortdömda…

    ”Black” is back! Javisst är Stina Blackstenius tillbaka, men hon fick stå över Mölndalstrippen av någon anledning. Inget fel förstås att spara lite på krutet när bra ersättning finns. Hoppas dock att både hon och nya Julia Ashley är spelbara inför nästa drabbning i cupen. Det är väl inte så illa att Ashley sitter i någon slags karantän? Minns hur länge det dröjde innan danska Dajan Hashemi fick dra på sig matchdressen förra säsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.