Ekroth nickade in guldmål i Italien

Petronella Ekroth

Petronella Ekroth nickade in 1–0-målet borta mot Verona och ledde därmed sitt Juventus mot 3–0-seger och säkrat ligaguld.

Inför dagens avslutande omgång var det tre lag som hade chansen att vinna ligan. Juventus ledde med 53 poäng, Fiorentina var tvåa på 52 och Milan trea med 51.

I påskaftonens omgång vann alltså Juventus sin match – vilket innebär att klubben tog sin andra raka ligatitel. Det var den första titeln i Italien för Petronella Ekroth, som ju även har varit med och vunnit damallsvenskan. Det gjorde hon med Linköping 2009. Den säsongen spelade hon i tre matcher. Den här har hon spelat elva ligamatcher för Juventus (åtta från start) och gjort två mål. Det andra kom alltså i dag, i den 32:a minuten.

Stort grattis Petronella Ekroth.

Det är även läge att skicka ett litet grattis till Stephanie Öhrström, vars Fiorentina slutade tvåa och därmed säkrade en plats i höstens Champions League. Öhrström vaktade Fiorentinas mål när laget vann med 2–1 hemma mot Roma i dag.

Det tredje laget i toppstriden, Milan föll däremot oväntat mot Chievo med 2–1. Inget Champions League för Milan alltså. Däremot var det dubbel Milanseger i skytteligan. Valentina Giacinti vann med 21 mål närmast före Daniela Sabatino på 17. Vad jag kan hitta blev Ekroth enda svenska målskytt i ligan den här säsongen.

Julia Molin var den svenska spelare som fick med speltid i ligan. Hon gjorde 18 matcher (1620 minuter) som lagkapten för Hellas Verona. Hon deltog dock inte i dagens match.

Jenny Hjohlman spelade 17 matcher (1168 minuter) för Florentia och Stephanie Öhrström stod i 13 matcher (1170 minuter) för Fiorentina och slutligen stannade Saga Fredriksson på tre matcher (237 minuter) för Sassuolo. Hennes senaste match var i mitten av oktober.

1 tanke på “Ekroth nickade in guldmål i Italien

1. Kul med en personlig framgång för Ekroth! Första målet i en sådan match är ju guld värt. Smart av Ekroth att ta vara på sina fotbollsår genom att också spela i en annan liga än DA. Annars är det ju mest svenska landslagsspelare utomlands som får uppmärksamhet.

Ekroth i LFC 2009 minsann…en vän till mig sa en gång: ”Där har väl varenda j**el varit!”. Kanske inte riktigt. Visserligen har omsättning på spelare varit rätt hög och uppmärksammad de senaste åren, men om det är fler eller färre än i andra lag vet jag inte.