Klart: Rolfö går till Wolfsburg

För en stund sedan presenterades Fridolina Rolfö som nyförvärv av tyska mästarklubben VfL Wolfsburg.

Fridolina Rolfö

Därmed är Rolfö i alla fall just nu den svenska spelare som har störst chans att vinna nästa års Champions League. Att Rolfö skulle få sådan stjärnstatus trodde man kanske inte när hon 2012 som 19-åring spelade vänsterytter i Jitex. Hon ingick i den svenska F19-trupp som vann EM-guldet det året. Men hon platsade inte i startelvan i finalen.

Jag har alltid gillat Rolfös spelstil, och jag minns att jag på den tiden tänkte att hon skulle kunna vara en framtida vänsterback i landslaget. Men jag hittar inte något inlägg där jag verkligen lanserade den idén.

Nu har Rolfö kört om alla andra svenska spelare, och idén om att spela henne som vänsterback känns inte längre så aktuell. Däremot är det högst aktuellt att gratulera henne till en plats i ett av världens allra bästa klubblag.

5 tankar på “Klart: Rolfö går till Wolfsburg

 1. När nyheten kom om Wolfsburgs senaste titel ”lanserade” jag tanken på att Magdalena Eriksson kanske var en av de svenska spelare som på sikt kunde nå Fischers och Schelins meriter i klubblag. Nu kanske också Rolfö ska adderas. Att Fischer genomfört fem framgångsrika säsonger och varit lagkapten och att Rolfö spelat i Bayern har nog inte varit någon nackdel vid rekryteringen. Inte heller att det i Die Wölfinnen finns flera spelare som tidigare spelat med Rolfö: Neto, Minde och Harder.

  Jag är inte övertygad att hon nått stjärnstatus ännu, även om hon tagit ett kliv upp karriärmässigt. Vi får se hur mycket hon får spela och hur många gånger hon hamnar i målprotokollet. Jag är inte heller övertygad om att hon kört om alla andra svenska spelare, men hon har däremot ”lagt sig i omkörningsfilen”. Sedan kan man ju alltid fundera över om hon blir en väsentligt bättre spelare i Wolfsburg än om hon fortsatt i Bayern. Hur som helst gjorde hon en snygg sorti från Bayern med två mål i avslutningsmatchen.

  Rolfö har tagit några tydliga karriärsteg från tiden i Jitex över det F19-guld du nämner till bland annat A-landslagsdebut – när Sundhage talade om att ”vänsterfötter” var intressanta – till utlandsproffs. Well done you, Rolfö!

  • Väldigt bra spelare som jag såg debutera 29 okt 2014 mot Tyskland på
   Behrn Arena i Örebro. Är skadefri en världsspelare.

 2. Det var alltså mycket eld bakom röken – detta apropå Fridolina Rolfös tyska klubbyte. En bra affär både för henne och klubben. Din bloggarkollega kallar påpassligt VW-laget för ”Wolfsköping”, lätt att räkna ut varför… Förmodligen blir det något av återseendets glädje när ”Frido” för andra gången i karriären drar på sig samma tröja som Cláudia, Kristine och Pernille. Sedan är det åtskilliga mil kortare resväg mellan Wolfsburg och Kungsbacka än mellan München och Kungsbacka. En plusfaktor – givetvis.

  Angående otursförföljda Jessica Samuelsson tycks det vara kört för hennes deltagande i VM. Det tror hon ju själv och hon borde veta bäst hur kroppen känns. För jäkligt tråkigt, i förlängningen kan det innebära att den lysande karriären går mot sitt slut. Vissa skadeproblem är envisa. Vi har tyvärr sett liknande ”fall” tidigare.

  • Varför är det bra med närhet till Kungsbacka? Jag antar att du menar Linköping, då pojkvännen bor där?

   • Så vitt jag vet finns en stor del av hennes familj i Kungsbacka – eller i Göteborgstrakten. Spelares pojkvänner har jag dålig koll på… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.