I dag firar bloggen sin åttaårsdag

I dag är det exakt åtta år sedan jag skrev det första inlägget på den här bloggen. Jag gjorde det i hysterisk värme, på plats på Bay Arena i Leverkusen.

Just den 28 juni 2011 spelade Sverige VM-premiär mot Colombia i det mästerskap som skulle sluta med svensk bronsfest i Hoffenheims hemmaarena i Sinsheim. 2,5 timmar innan avspark i premiären startade jag den blogg som egentligen var tänkt som bonusläsning för Borås Tidnings läsare under världsmästerskapet.

Men det blev inte som jag tänkt mig. Bloggen existerar fortfarande åtta år senare, och den lever sedan länge sitt eget liv. Kopplingen till Borås Tidning är numera endast att jag har min anställning där. Bloggen sköter jag dock utanför arbetstid, den är ett obetalt fritidsprojekt.

Ett fritidsprojekt som nu alltså varat i åtta år. Och ännu så länge finns inga planer på att lägga ner bloggen. Den växer ju nämligen sakta men säkert. Den 11 juni – dagen för årets VM-premiär – slogs nytt klickrekord. Den dagen hade jag 4332 sidvisningar och 2509 unika besökare.

Den här är också den bästa månaden någonsin för bloggen. Redan vid midnatt på födelsedagen har det gamla klickrekordet för en månad slagits. Med tre dygn kvar på månaden är bloggen uppe i 47 725 sidvisningar, och 16 242 unika besökare.

Noterbart är att 2019 redan är uppe som det tredje bästa året. Bara 2017 och 2018 har högre klicksiffror – fast allt talar för att 2019 kommer att bli det överlägset bästa året.

WordPress visar även statistik från vilka länder klicken kommer. Och faktum är att det inte är många tomma fläckar på världskartan. Folk från nästan hela världen har klickat in på bloggen under de här åtta åren. Här är några noteringar:

USA: 61 079 sidvisningar.
Brasilien: 2 726 sidvisningar.
Storbritannien: 15 953 sidvisningar.
Japan: 6 046 sidvisningar.
Sydafrika: 1 789 sidvisningar.
Norge: 31 640 sidvisningar.
Finland: 29 084 sidvisningar.
Danmark: 14 729 sidvisningar.
Island: 4 304 sidvisningar.
Tyskland: 35 528 sidvisningar.

Totalt har bloggen har 1 942 000 sidvisningar under åtta år. Och mina 2877 inlägg har fått 8922 kommentarer. Jag gillar när det blir debatter. Stort tack för era kommentarer, de är en stor anledning till att den här bloggen alltså idag firar sin åttaårsdag.

10 tankar på “I dag firar bloggen sin åttaårsdag

 1. Du Rydén är levande bevis på en som skriver om något utan att veta vad saken egentligen handlar om! Med dina siffror och procentansatser så har du fångat en och annan mattenisse på vägen till sitt revisors jobb..
  Dina reflektioner om damer som spelar ett manligt spel har väckt uppmärksamhet hos resten av befolkningen, nämligen ingen.
  Ändå skriver du som om det handlade om det mest betydelsefulla saken em kvinna kan syssla med, nämligen skvaller.

  Grattis!

  • Tack för att du trots allt orkar läsa allt det här okunniga skvallret. Och tack för att du är en av mina allra trognaste läsare, en av dem som kommer med allra flest kommentarer.

 2. Grattis Johan..
  Du har mycket intressanta åsikter och inlägg..
  Hoppas du fortsätter minst åtta år till, och den där Axel hoppas jag du inte bryr dej om, för i hen finns inte mycket positivt att skriva om..
  Nu håller vi tummarna för en skrällvinst mot Tyskland./P-o

 3. Det går inte att vara utan ”dagens dos av Rydén”! Tack för ditt engagemang och de kunniga inblickarna i damfotbollens värld! Jämn fart fram emot nästa 8-årsjubileum, Johan! 🙂

 4. Tack för en bra och intressant blogg om damfotboll..Hoppas du fortsätter att skriva i den i många år framåt.Grattis också till dina texter i aftonbladets VM bilaga.👍

 5. Stort grattis Rydén! Till alla de åtta åren. Fina siffror du visar upp för bloggen också – måste jag säga. Läsare! Och ibland träffar du rätt och skriver något bra och välinformerat också. 😉

  Hälsningar från en följare under FIFA Women’s World Cup France 2019. Merci!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.