Sprudlande ånglok – och mer Anvegård

”Rosengård går starkt när konkurrenterna slår varandra, men Linköping och Vittsjö hakar på guldstriden; E-Tunas vinnande ånglok tog rast uppe i norr – Växjö verkar istället ha tagit över växeln; LB07 och Kungsbacka alltmer avlägsna efter halva säsongen spelad – Djurgården enda koppling mellan seriehalvorna.

Omgång 12 väntar runt hörnet – halva loppet återstår av OBOS Damallsvenskan! Vi har ständiga utmanare i toppen, och avgörande poäng på spel för de som halkat efter i varje match. Inte konstigt att alla vinner över alla.”

Nej, jag har inte drabbats av sinnesförvirring. Den kursiverade texten ovanför är inte skriven av mig. Den är faktiskt hämtad från damallsvenskans officiella hemsida. Det är inledningen av uppsnacket inför förra omgången, det så kallade Matchbladet.

Jag har ju kritiserat förbundet och EFD för närmast total passivitet efter VM-bronset. Fast jag har varit lite fel ute. Förbundet gjorde tydligen lite reklam för nästa hemmalandskamp vid firandet i Göteborg efter bronset. Och EFD har ju faktiskt sjösatt en ny hemsida för damallsvenskan.

Men det är för lite. Man borde ha haft bättre planering för hur man skulle hantera en eventuell VM-succé. Och man skulle ha agerat direkt. Nu börjar det nästan redan vara för sent.

Det var bra med en ny hemsida för damallsvenskan. Det är däremot mindre bra att den innehåller närmast oläsliga texter. Någon förresten som har hört talas om ett sprudlande ånglok? Enligt det där Matchbladet som jag citerade först i inlägget tog tydligen Eskilstuna ett sådant där sprudlande ånglok till Piteå. Men loket kom hem tomhänt. Och utan växel, för den har tydligen Växjö tagit över. Glasklart, eller hur?

I morgon är det dags för omgång 13. Får vi läsa en lika ”spännande” införtext på obosdamallsvenskan.se då?

Omgångens toppmöten är Kif Örebro–Göteborg och Piteå–Vittsjö. I båda matcherna hade jag haft kryss som utgångstecken, med tvåan som första gardering. Visst är det så att Piteå måste vinna för att inte helt tappa kontakten med den yttersta tabelltoppen. Men VIttsjö är i kanonform och har dessutom fyra raka utan förlust mot norrbottningarna.

Kristianstad–Växjö och Eskilstuna–Djurgården är två mittenmatcher där jag hade utgått från en etta, men gärna garderat med kryss. Däremot är det en supersäker tvåa på Kungsbacka–Linköping. LFC har varit bra på att vinna mot lagen i botten.

Slutligen blir det ju väldigt spännande att följa Malmöderbyt och framför allt Anna Anvegård:s debut för Rosengård.

I Smålands-Posten tippar krönikör Dan Magnusson för övrigt att Växjö fått en halv miljon kronor för sitt forwardsess. I tidningen framgår också att Växjö inte hade råd att behålla Anvegård. Sportchef Frida Andersson säger:

”Jag skulle ljuga om jag sa att det känns bra att sälja Anna, men med tanke på vår ekonomiska situation hade vi knappast något val.”

Man hade inte heller råd att värva någon ersättare, utan man väljer i stället att bredda truppen med fyra spelare från egna division I-laget Växjö DFF Akademi. Det handlar om backarna Emma Jeppsson och Agnes Jelander, mittfältaren Tyra Håkansson samt forwarden Mimmi Strömgren.

Det händer för övrigt mycket i Växjö DFF. Till helgen är det extrainsatt årsmöte, där valberedningen föreslår att man skall välja in fem nya styrelseledamöter.

Den ordförande som valdes i april avgick i juni, och han som valdes som styrelsens sportsligt ansvarige lämnade i princip posten innan han hade tillträtt. Så det behövs nya krafter i klubbledningen.

Under tisdagen blev ytterligare nio lag klara för Champions Leagues sextondelsfinaler. Det handlade om Breidablik (Island), Mitrovica (Kosovo), Hibernian (Skottland), Minsk (Vitryssland), ŽFK Spartak Subotica (Serbien), BIIK-Kazygurt (Kazakstan), Anderlecht (Belgien), Twente (Nederländerna) and Vllaznia (Albanien). Portugisiska Braga säkrade ju sin gruppseger redan i lördags. De här lagen lottas på fredag in i slutspelet ihop med bland annat Piteå och Göteborg.

3 tankar på “Sprudlande ånglok – och mer Anvegård

 1. Man tar sig ju för pannan!

  Samtidigt känns den flyhänta texttypen med tvära kast igen från nya sammanhang i medievärlden.

  Något företag/organisation/spelbolag ger uppdrag till externa aktörer med diffus verksamhet. I sin tur kommer en intet ont anande skribent in och sätter språklig variation framför sammanhang.

  Lönen baseras ju trots allt uteslutande på antal ord som skapar content, i mycket mindre grad vad innehållet består i.

  Nästa steg är förstås att en robot tar över och spottar ur sig texterna.

  Apropå utveckling, var inne på förbundets hemsida och gav livefunktionen ytterligare en chans i helgen. Noterade då en en ny funktion, i vissa matcher går det numera att se exakt sekund (och inte bara spelminut) för skott, varningar os.v. Däremot är det tydligen inte lika noga med sätta ut vem som gör assist till alla mål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.