Helgens tv-guide

Uppdaterad med spansk ligamatch och SM-finalen för F19

Det är en hektisk helg på jobbet, vilket minimerar min bloggtid de kommande dagarna. Men jag kommer att uppdatera silly seasonsidan, där det varit minst ett par nyheter per dag under den gångna veckan.

Och jag tänkte även här bjuda på helgens tv-guide, som känns kortare än på några veckor, delvis på grund av att det är cuphelg i England:

Lördag, 15.30 på Viaplay: Montpellier–Lyon

Lördag, 18.00 på Sportkanalen: Futsallandskamp, Sverige–Ryssland

Söndag, 12.00 på Barcelonas hemsida: Barcelona–Levante

Söndag, 13.30 på Obosdamallsvenskan.tv: SM-final i F19: Göteborg–Växjö

Söndag, 14.00 på Viaplay: Bayern München–FC Köln

12 tankar på “Helgens tv-guide

 1. De som hängde med till slutet av Lyons överlägsna insats mot Montpellier (bortaseger 3-0) fick se Marija Banusic i säsongsdebut. Låt vara att så kort som det kunde bli, in med klockan på precis 90 minuter och bara en minuts tillägg. Det är naturligtvis en större sak att hon nu är skadefri (för hon har väl saknats pga skada?) och kan konkurrera om speltid.

  • Banusic har varit småskadad sägs det men har nog svårt att konkurrera med dom offensiva spelarna i Montpellier, vilket även Blackstenius och Jacobsson tydligen hade, som ofta fick sitta på bänken och båda lämnade ju som sagt klubben. Banusic kanske skulle behöva gaska upp sig både mentalt och fysiskt och flytta hem till någon svensk klubb månne. Hon var och är ju normalt sett en begåvad spelare med bra fystik och många kvaliteer, när den fungerar. Hon verkar tyvärr ha stannat i utvecklingen.

   • ”Hon verkar tyvärr ha stannat i utvecklingen.”——————————–det är väl så att det finns inte en enda fotbolls invandrartjej I Sverige som har utvecklats tillräckligt för att vara till belåtenhet för sin omgivning..
    Hur som helst firma Banusic-Minde har bärgat sisådär 30 poäng under en halv säsong, denna som LFC vann. bara 6 mindre än dagens upplaga med ”välutvecklade” spelare kunde klara av under en de 22 omgångarna…och detta är att snacka om utveckling..

    • axel – Din analys är tyvärr din helt egna och att hon inte skulle få chansen för att hon är ”invandrartjej” – hon är född i Sverige, i Uppsala tror jag. Hon var lysande i Linköping, helt rätt och helt ordinarie och fick visst chansen där och även i landslaget. Sedan tappade hon formen, fick inte spela så mycket i Linköping och tappade också sin plats i landslaget och det berodde knappast på att hon är född i Uppsala av utländska föräldrar utan för att hon helt enkelt inte var tillräckligt bra – mentalt, fysiskt heller vad det nu var.

     Hon valde att flytta till Kina och spela en säsong och nu är hon i Montpellier, en utländsk klubb med en drös olika spelare från olika nationaliteter och med utländsk tränare och hon får väldigt lite speltid och sitter mest på bänken och det beror knappast på att hon är ”invandrartjej” utan att hon inte är den spelare hon var för 2-3 år sedan och det kallar jag att ”stanna i utvecklingen”.

    • ….dessutom med Banusic närvarande i Montpellier truppen då vann man i försäsongens spår turneringen där Bayern, PSG och Chelsea medverkat…alltid något R.Persson bara om man vill se på det…så ditt snack om ”svår konkurrens” är väl något som du själv vill gärna sätta alla invandrartjej i
     Däremot -så lyfter hon upp varje lag hon medverkar i. det kommer hon göra med den franska laget hon spelar för närvarande, är jag övertygad om
     Avslutningsvis, om någon är född i Sverige betyder inte att denna person är en svensk…som, tror jag Banusic dessvärre fick erfara
     Därför var det fel av henne att välja Sverige som sitt landslag, en små fientlig miljö där främlingsfientlighet/rasism har fått nya modus operandi…
     Svenskarna borde -jobba på med denna rasistiska tankegångar och sättet man behandlar folk på…fråga annars Zlatan, du vet killen som minst av alla borde kritisera detta men ändå han gör det

 2. Skall bli intressant att se vad Gerhardsson väljer för backlinje, 3 eller 4 spelare, nu när Fischer, Ilestedt och Sembrandt saknas. Kanske spelar han med Magda Eriksson som mittback tillsammans med Kullberg? På mitten saknas Seger (vilket jag inte saknar). Det är bara bra att nya fräscha spelare som Björn, Zigiotte-Olme m fl får chansen att visa upp sig och får mer speltid. Seger har passerat zenith för länge sedan, har blivit långsammare och långsammare och är nu mest skadad och spelar inte så mycket. Skulle förvåna mig om hon platsar 2020 och är med 2021.

 3. axel – Maria har inte valt sitt landslag, hon råkar vara född i Sverige och är svensk medborgare av egen fri vilja. Att Banusic varit med i truppen under försäsongen stämmer möjligtvis, att man är med i truppen behöver nödvändigtvis inte betyda att man får spela eller lyfter laget man är med i. Enligt Montpelliers egen hemsida har hon inte ens varit med i laget eller suttit på bänken under hela säsongen och sammanlagt spelat 1 (!) minut. Så om hon inte varit skadad hela tiden så har hon verkligen haft ”svår konkurrens” och att hon är invandrartjej i Sverige betyder inte ett smack i Frankrike, vilket samtliga i detta forum antagligen begriper utom ett undantag då. Själv hoppas jag att hon kommer på fötter, blir skadefri och får speltid men att hon helt plötsligt skulle lyfta Montpellier där hon knappt får spela heller ens sitta på bänken ser svårt ut.

  I övrigt är dina kommentarer så obegripligt verklighetsfrämmande så jag avstår att diskutera dem.

  • Rent allmänt R. Persson, du borde avstå att kommentera saker och människor du verkligen har inte koll på
   Att komma med fake fakta, fördomsfulla tankegångar samt egna konstruktioner belyser inte ett dugg ett spelare som heter Marija i förnamn Även om du anstränger dig något frenetiskt att klargöra samt övertygga alla hur ligger det till med henne då borde du först lära dig, om inte uttala då skriva rätt hennes namn.

   • axel – Vilka är ”fake fakta” ? – fakta om hennes speltid finns både på Montpelliers hemsida samt flash.score.com, se franska ligan för damer, det är bara att kolla. Det är varken ”fördomsfulla” (?) kommentarer eller ”egna konstruktioner” och det förändras inte av att jag stavade hennes namn fel. Behöver inte övertyga alla om det som hänt Banusic dom senaste säsongerna, i Linköping, i landslaget, i Kina och nu senast i Montpellier, det är allmänt känt av dom flesta på detta forum även om du verkar helt främmande för det. Dina två senaste inlägg har Rate 0 gilla 8 ogillar respektive 0 gilla och 3 ogillar, vilket väl tydligt visar vad man tycker om dina inlägg. Var så god och skölj.

    • Du verkar själv fake R.Persson.
     Darför sätter jag punkt här.
     Njut av i dina ”likes”..och akta dig på de favelerna i Brasilien, de är ju farliga

   • ”Att komma med fake fakta, fördomsfulla tankegångar samt egna konstruktioner belyser inte ett dugg ett spelare som heter Marija i förnamn.”

    Verkar lite som en självbeskrivning av signaturen axel. Men det skulle vara för mycket självinsikt att förvänta sig.

    Desutom vore det intressant att höra av banusic själv vad hon tycker av valet av ”fel” landslag.

 4. axel – bra att du sätter punkt när du märker att dina kommentarer och argument faller platt till marken, som ofta. Sätter också punkt med statistik från Montpelliers spelartrupp – där framgår att Banusic spelat totalt 1 min som inhoppare i sista matchen i Ligan, i övriga matcher säs 2019-20 har hon inte varit med i matchtruppen och inte ens med som avbytare på bänken. Anledningen är inte att hon är invandrare i Sverige, det kan vara matchoträning, dålig form, rehab eller vad som helst. Bryr mig inte så mycker om mina likes, det jag kommenterade var dina 0 likes – din senaste kommentarer var 0 likes 9 dislikes.

  https://www.flashscore.se/spelare/banusic-marija/dbyiMVOs/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.