Stormatchen på Wembley sänds på svensk tv

18.30 på lördagskvällen träningsspelar England och Tyskland inför ett fullsatt Wembley. Matchen direktsänds på svensk tv, på TV10 och på Viaplay.

Hittills under veckan har det varit väntade resultat i EM-kvalet, med bland annat klara segrar för Finland, Tjeckien, Norge, Italien, Holland och Skottland. I Sveriges grupp blev det mållöst mellan Slovakien och Ungern.

Noterbart från Afrika att första semifinalen i OS-kvalet mellan Kenya och Zambia slutade 2–2. Retur i Zambia på tisdag. Den andra semifinalen pågår, den mellan Elfenbenskusten och Kamerun. Det är 0–0 i paus.

Noterbart från Asien är att Japan i dag vann asiatiska mästerskapen för U19-lag via 2–1-seger mot Nordkorea i finalen. I bronsmatchen vann Sydkorea med förkrossande 9–1 mot Australien.

 

11 tankar på “Stormatchen på Wembley sänds på svensk tv

 1. Tyskland har vunnit borta mot Frankrike,Sverige och England i år och är kanske världens näst bästa landslag.Den något både ologiska och logiska (någon gång måste väl Sverige vinna en Mästerskapsmatch mot Tyskland) förlusten mot Sverige i VM slog hårt.Just eftersom Tyskland varit en av de största favoriterna till en finalplats i OS 2020 och får nu inte var med pga kvalificeringssystemet till Olympiska Spelen

 2. Varje objektivt Damfotbolls intresserad kommer givetvis sakna Tyskland i OS nästa år.Ett galant landslag som inte får visa upp sitt kunnande.

  • Jag fattar inte. ”Ett galant landslag som inte får visa upp sitt kunnande”? Vem eller vad är det som stoppar eller saboterar för Tyskland? Man dribblade väl bort sig själv mot Sverige? Igår dock, på Wembley, skymtade vi lite av ”det gamla” Tyskland, så landslaget är tydligen på väg upp ur svackan med sin nya förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg, en något mer färgstark person än vad tyska förbundskaptener brukar vara.

    • Jag tolkade det som att U givet faktumet att vi bara har 3 platser vikta för Europa tycker det är fel att beklaga sig över att Tyskland inte är med. Sedan ska det ju sägas att Tyskland med tyska mått inte var särskilt bra senaste VM men det är kul att de verkar vara på väg tillbaka igen.

    • Nej, det är åt helsike att världens bästa fotbollskontinent har en så låg representation i ett stort sammanhang. Men allt är enligt reglerna, som De Höga Gudarna i FIFA och på Olympens topp bestämmer. Allt för den globala jämlikhetens skull… Men, som sagt, tyskorna sjabblade bort chansen i mötet med Sverige, ett ”misstag” som säkert inte kommer att ske igen inom den överskådliga framtiden.

    • Självklart ska det vara fler än tre europeiska länder i OS. Men att anse att det är synd att ett mästerskap med tolv deltagare långt ifrån innehåller världens tolv bästa är något annat än kampanjtyckande om att det ena eller andra enskilda landet ”borde vara med”.

   • Oavsett om Tyskland klantade till det mot Sverige i VM så kan ingen objektiv försvarare tycka det är värdigt ett OS att Tysklands galanta damlandslag inte är med i turnringen.Dessutom är Tyskand regerande OS mästarinnor,Frankrike saknas också.Tyskland-Frankrike hade varit en möjlig final men bägge saknas i OS 2020,Inte okey

    • Hm, Håkan… Jag antar att du med ”Tysklands galanta damlandslag” menar att det glänser av styrka och spelskicklighet o.s.v. Håller med! Sedan får man vara försiktig med uttryck som ”galanta damer” – förr i världen hade detta en minst sagt tvetydig innebörd. 😉

 3. Vaken som vanligt Johan med bra info att matchen sändes i svensk TV. På samma sätt som det var vaket av TV 10 och Viaplay att sända matchen.Utan din info hade jag missat matchen.

  77 tusen är en ruskigt imponerande publiksiffra. Vet du möjligtvis om det var betalande åskådare eller var det gratis inträde?

  Själva matchen hade vissa likheter med den Sverige gjorde mot USA. En kraftfull inledning som resulterade i mål i båda matcherna. För USA var det inte första gången så det var tråkigt att inte Sverige var med på noterna.

  Jämfört med England och Tyskland så hade USA vunnit säkert mot båda lagen medan Sverige förmodligen hade spelat jämnt med bra vinstchans. Svårt att bedöma eftersom båda matcherna var typiska vänskapsmatcher. Efter anstormningen i början så verkade Tyskland ta det lugnt för att inte utklassa England på samma sätt som USA också slog av på takten mot Sverige. De uteblivna protesterna vid Englands offsidemål indikerade karaktären av vänskapsmatch. Tråkigt att världens bästa kvinnliga domare inte uppfattade offsiden. Men det kanske hör till när inte VAR är med på banan. Hur var det egentligen på straffen; stod målvakten på linjen hela tiden eller ej? Med VAR kanske straffen hade slagits om. Nu blev det en fin räddning istället.

  • Matchen mellan England och Tyskland är prestige möte oavsett om det är tävling eller vänskap. Nu var matchen mycket kämpa men med hög intensivitet och det hölls inte igen i närkamperna. USA är ju rankat klar etta och Tyskland tvåa och England femma så visst borde USA slå båda lagen. Sen slog ju Sverige både Tyskland och England i VM och hade säkert haft chans mot dom igen? Sen var det ganska svårspelat med en mycket regntung gräsmatta som hämmade spelet och passningar vilket man bör beakta och som samtliga här i forumet verkar ha missat, Sen var det ju 90 000 i förköpsbiljetter, har man förköpsbeställningar om det är gratis?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.