Hur skall det sluta för Kungsbacka DFF?

I förra veckan hade Kungsbacka DFF extra årsmöte. Där fattade medlemmarna beslutet att föreningen skall leva vidare. Enligt länkad artikel var 14 medlemmar närvarande, och åtta av dem röstade för fortsättning. Fem var för en nedläggning och en röstade blankt.

Direkt efter mötet valde ordförande Johan Johqvist och vice ordförande Evelina Hedberg att avgå. Därmed lämnade två av de tre personer som jobbat hårdast i föreningen den senaste tiden. Till tidningen Norra Halland säger Johqvist:

”Jag tror inte på projektet längre.”

Därmed står Kungsbacka DFF nu utan både drivande personer i styrelsen och utan ett lag. I nuläget finns en tränare och en kontrakterad spelare. Totalt uppges att man även har 14 spelare som är redo att skriva på. Men bara om de garanteras betalning, och det fattas drygt en halv miljon kronor.

Kungsbacka DFF skall spela sin första tävlingsmatch för året redan den 22 februari. Då kommer Kristianstads DFF till Tingbergsvallen för första gruppomgången i Svenska cupen.

Man undrar ju hur det skall gå. Det är ju faktiskt väldigt många frågor som omger klubben för tillfället.

Apropå Svenska cupen är det ju först när den drar igång som vi verkligen börjar få lite värdemätare på de olika damallsvenska lagen. Klart är att Rosengård har inlett försäsongen mästerligt. I helgen vann man med hela 5–1 mot danska topplaget Fortuna Hjörring.

Fjolårets tvåa Göteborg var i Norge och spelade två matcher. Det blev seger med 2–0 mot Vålerenga och 1–0-förlust mot LSK Kvinner. I den senare matchen spelade Emma Berglund en halvlek. Börjar mittbacken äntligen se ljuset i slutet av den långa skadetunneln?

I övrigt noteras två damallsvenska möten i helgen. Linköping vann med 2–1 mot Växjö och Kif Örebro besegrade Eskilstuna med samma siffror. Det går dock inte dra några större växlar på de siffrorna, för ännu så länge rullar lagen på väldigt mycket folk i matcherna, vilket gör resultaten svåranalyserade.

 

5 tankar på “Hur skall det sluta för Kungsbacka DFF?

  1. Vi ska inte snörpa på munnen och sätta oss till doms över Kungsbacka DFF och klubbar med liknande sorgliga ”karriärer”, men tyvärr tycks det vara så inom just damfotbollen att idealistisk iver och inkompetens går hand i hand. Tyvärr, tyvärr.

  2. Svenska fotbollsförbundet måste ge betydligt mer i resebidrag till
    elitettanklubbarna. Pengar saknas inte då man fått mycket av FIFA efter bra resultat
    i EM och WM.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.