Tony Gustavsson tar över Australien

Rose Lavelle och Tony Gustavsson

Australiens landslag, The Matildas, har stått utan förbundskapten sedan mitten av juli. I dag fick de en ersättare till Ante Milicic. Ersättaren heter Tony Gustavsson.

Kul att vi får alltfler svenska förbundskaptener runtom i världen. Och väldigt spännande att se vad Gustavsson kan göra med The Matildas. Det är ett landslag med stor potential, men också ett lag som jag tycker har stått stilla i utvecklingen i ett par år.

Om tre år står Australien som arrangör för VM-slutspelet. Då är stommen i landslaget i form av Alanna Kennedy, Sam Kerr, Caitlin Foord, Steph Catley och Katrina Gorry i den åldern att de bör stå på toppen av sina karriärer. Vi får se hur Tony Gustavsson kan få dem att prestera.

2 tankar på “Tony Gustavsson tar över Australien

  1. Du kan nog även lägga till Emily van Egmond till den listan. Jag vet att hon kommer vara 30 vid det laget, men 30 är ingen ålder när vi snackar damfotboll. Med det sagt så vill jag också tillägga att många bra damfotbollsspelare avslutar sina karriärer för tidigt.

  2. Med tanke på att vissa menar att han låg bakom väldigt mycket av framgångarna i det amerikanska landslaget under sin tid där så tror jag han har alla möjligheter att lyckas i Australien som precis som du säger har mycket stor potential. Kommer bli spännande att följa dom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.