Det som skulle varit sista omgången

I dag klockan 18.00 avslutas det svenska landslagsåret borta mot Slovakien. Det är en match av sällsynt lite intresse. En match där inget av lagen har mer än rankingpoäng att spela för.

Matchen har avspark 18.00 och sänds av SVT2. Från den uttagna truppen har kvartetten Nilla Fischer, Jessica Samuelsson, Loreta Kullashi och Lina Hurtig fallit ifrån. Och Göteborgsduon Julia Roddar och Filippa Angeldahl tillkommit.

Mer än så tänker jag inte ha som försnack till Sveriges match, för det är ju i princip en träningsmatch. Däremot spelas det flera andra landskamper av stor betydelse runt om i Europa i dag.

Tanken var ju att dagens matcher skulle fungera som avslutningsomgång för EM-kvalets gruppspel. Corona har dock ställt till det så att flera matcher trots allt återstår. Framför allt är vi långt ifrån avgörandet i grupp E – den där Finland, Skottland och Portugal gör upp om EM-platserna. 

Men en del saker kommer att klarna under dagen och kvällen. Här är tisdagens riktigt intressanta matcher:

Grupp B: 17.15: Danmark–Italien. Italien spelar för EM-avancemang. Seger innebär att man tar en direktplats. Och corona har hjälpt italienskorna. Det danska laget har nämligen drabbats av corona.

Simone Boye Sørensen och Nadia Nadim är sjuka, och Stine Larsen och Katrine Abel är satta i karantän.

Grupp C: 20.00: Nordirland–Färöarna. Vinner Nordirland får de spela playoff.

Grupp D: Här har toppmötet Spanien–Polen skjutits upp till följd av att det polska laget har drabbats av corona.

Grupp E: 20.30: Skottland–Finland. En måstematch för skotskorna. Tappar de poäng minskar chansen till EM-spel rejält.

Grupp F: 15.30: Ungern–Island. Island spelar för att bli en av de tre bästa grupptvåorna. Vid seger har man god chans att ta en direktplats till EM.

Grupp G: 18.30: Österrike–Serbien. Österrike spelar för att bli en av de tre bästa grupptvåorna. Precis som Island har man vid seger god chans att ta en direktplats.

Grupp H: 20.00: Belgien–Schweiz. En ren gruppfinal, där vinnaren är klar för EM. Schweiz vinner gruppen på kryss. Det lag som förlorar tvingas sannolikt till playoff. Skulle det bli kryss bör Belgien däremot kunna kvala in som en av de tre bästa trupptvåorna. Kryss är alltså ett resultat som borde passa båda. Man har en stor fördel av att man på förhand kommer att veta hur många poäng och vilken målskillnad som tvåorna i grupperna B, F och G slutar på.

Grupp I: 18.00: Irland–Tyskland och Ukraina–Montenegro. Irland och Ukraina gör upp om andraplatsen. Irländskorna ligger före, men måste ta minst lika många poäng som ukrainskorna i dag för att hålla undan.

2 tankar på “Det som skulle varit sista omgången

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.