Rolfö ser ut att lämna Wolfsburg

Fridolina Rolfö

Fridolina Rolfö har tackat nej till förlängning av kontraktet i Wolfsburg. Vår svenska anfallsstjärna kommer därmed med största sannolikhet lämna den tyska storklubben till sommaren.

Det var i eftermiddags som det kom ut att det blivit nej tack till de kontraktsförslag som Wolfsburg lämnat till Rolfö och norska Ingrid Engen. Det var duktiga Wolfsburgjournalisten Jasmina Schweimler som avslöjade den lite oväntade nyheten. 

Jag har tyckt att Rolfö passat bra in i Wolfsburg, och blev alltså överraskad av beskedet. Samtidigt har Wolfsburg haft en jobbig säsong, med massor av skador. En säsong där man ligger fem poäng bakom fullpoängaren Bayern München, och där risken är stor att man få kliva ner från tronen efter fyra raka ligaguld.

Kanske att det påverkar. Till TV4-sporten lämnar ändå Rolfö en liten, liten öppning för att trots allt stanna i Wolfsburg:

”Jag trivs i Tyskland, men vill också se mig omkring. … Det finns många bra ligor och många bra fotbollslag, så man är glad över att det finns fler möjligheter nu än vad det gjorde för några år sedan. Jag är öppen för att se vad det finns för möjligheter.”

Det blir spännande att se vart hon tar vägen. Jag gissar att hon inte vill byta ner sig, och då är ju alternativen topplag i England, Frankrike, Spanien eller möjligen USA.

 

3 tankar på “Rolfö ser ut att lämna Wolfsburg

  1. Tyckte att Rolfö hade potential att bli en toppspelare i Europa när hon lämnade Linköping 2016. Hon var närmast ostoppbar; stor och stark, avig, vände ofta åt ”fel” håll och sköt lika hårt som en häst sparkar med sin vänster. Inte många kunde ta av henne bollen när hon kom rättvänd. Glömmer aldrig hennes hattrick i CL hemma mot Liverpool 2014!
    Tyvärr verkar skador stoppat upp utvecklingen en aning, även om 27 inte är någon ålder alls.
    Men fakta är att hon enbart spelat 49 seriematcher från start i tyska Bundesliga sedan 2016. Samt blott 26 landskamper från start sedan 2017.
    Det är synnerligen känsligt och i det närmaste förbjudet att kommentera idrottskvinnors kroppar. Men Rolfö är elitspelare och hon ser ut att ha tappat en del kroppsvikt (muskler?) de senaste åren. Om det är medvetet, hör ihop med hennes skadeproblem, eller tvärtom, är förstås svårt att sia om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.