25 spelare är ett steg närmare OS

I dag har Peter Gerhardsson tagit ut 25 spelare till landskamper mot USA och Polen. Han konstaterade på presskonferensen att det blir färre nya spelare – mycket beroende på att de som varit med gjort bra prestationer.

Eftersom OS-truppen är mindre än vanliga mästerskapstrupper finns nog den huvudsakliga OS-truppen bland de 25. Jag har inte kollat hur stor truppen skall vara till årets OS, men minns att det var 16+2 i ordinarie trupp 2016. Dessutom fick man ta ut 3+1 reserver. Alltså totalt 19 utespelare och tre målvakter.

Noterbart i den här truppen är att Kristianstads Josefine Rybrink är kvar. Det är som väntat också Häckenduon Johanna Rytting Kaneryd och Filippa Angeldahl. Däremot saknas Rosengårds Nathalie Björn. Gerhardsson sa att hon inte är uttagningsbar till följd av skada. Exakt vad hon drabbats av ville han inte säga, utan hänvisade till FC Rosengård. Vi kan väl också således räkna bort Björn från skärtorsdagens Champions League-match.

Från Rosengård är Jessica Wik tillbaka i truppen igen. Vi får se om hon kan nå upp till den kanonform hon hade när hon gick till Arsenal. Däremot saknades Mimmi Larsson och Anna Anvegård. Den senare eftersom hon haft så lite speltid under försäsongen.

Utöver Wik är även Madelen Janogy tillbaka efter hennes frånvaro för mental ohälsa. Kul att Janogy känner sig så bra att hon är uttagningsbar.

Utöver A-landslaget presenterades en U23-trupp till ett möte med Kristianstads DFF. Numera skall U23-spelarna vara födda 1998 eller senare. Man tog dock över en överårig spelare – Potsdammålvakten Emma Lind. Det motiverades med att man vill hjälpa A-laget att kolla runt lite, se hur hon ser ut nu.

I dagens trupp finns alltså 25 spelare. Utöver de som nämnts här ovan kan väl möjligen Elin Rubensson slå sig in i en OS-trupp bland de som inte är uttagna.

I morgon skulle tre kvartsfinaler i Champions League ha spelats klart. Men det blir bara två. Det franska mötet Lyon–PSG är nämligen uppskjutet till följd av covidsmitta i Lyon.

Även lagens ligamöte är ju uppskjutet, då var det PSG som var drabbat. Frågan är hur länge Uefa godkänner att matchen skjuts upp. Schemat är ju rätt späckat. Semifinalerna skall spelas 24/25 april respektive 1/2 maj, och finalen på Gamla Ullevi den 16 maj.

7 tankar på “25 spelare är ett steg närmare OS

  1. Av FIFA:s hemsida verkar det som att OS-trupperna skall bestå av 17 utespelare och 3 målvakter. Om detta stämmer så har man väl lärt sig från förra gången. En eller ett par skador påverkar annars väldigt mycket.

  2. SvFF har som vanligt lite bristfällig koll på sin egen verksamhet. Den här gången är missen att de placerar Janogy i Piteå. Övriga transfers under vintern verkar de dock ha koll på.

    Hade det bara varit en gång, men nej, förbundets styrande visar gång efter annan med sitt beteende att de inte värderar herrar och damer lika.

    • Hon var inte med i förra truppen heller. Det hänger ju säkert på att hon opererades i november eller december och precis är tillbaka i spel. Men hon är ju förstås ytterligare en spelare utanför den här truppen som har chans på OS. Känslan är ju att Gerhardsson gillar Zigiotti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.