Magdalena Eriksson enda svenska från start

Jag sitter nu på Gamla Ullevi som en av 24 reportrar som fick chansen att bevaka matchen på plats. Chelsea är ute och värmer med hela laget, medan bara målvakterna ännu så länge har kommit ut från Barcelonas sida.

Däremot har startelvorna kommit. Där noteras att Magdalena Eriksson är enda svenska spelare från start. Chelsea startar precis som jag tippade i guiden.

Barcelona däremot har två skillnader. Dels spelar Patri Guijarro i backlinjen vilket öppnar för Kheira Hamraoui på mittfältet. Och så väljer man att spela Jennifer Hermoso på topp, vilket ju inte heller var helt oväntat.

Här är hela elvorna:

Chelsea FC: 30 Ann-Katrin Berger – 21 Niamh Charles, 4 Millie Bright, 16 Magdalena Eriksson (kapten), 7 Jessica Carter – 16 Ji Soyun, 6 Sophie Ingle, 24 Melanie Leupolz – 14 Fran Kirby, 20 Samantha Kerr, 23 Pernille Harder. Tränare: Emma Hayes.

FC Barcelona: 1 Sandra Panos – 8 Marta Torrejon, 12 Patri Guijarro, 4 Mapi Leon, 15 Leila Ouahabi – 14 Aitana Bonmati, 10 Kheira Hamraoui, 11 Alexia Putellas – 16 Caroline Graham Hansen, 7 Jennifer Hermoso, 22 Lieke Martens. Tränare: Lluis Cortés.

11 tankar på “Magdalena Eriksson enda svenska från start

 1. Syntes redan vid slantsinglingen att Magdalena Eriksson var nervös. Ovanligt. Men händer så klart alla spelare ibland. Chelseas försvarslinje hade tyvärr behövt mer lugn och stadga. Och hade inte Jonna Andersson varit att föredra framför Carter på Chelseas vänsterbacksplats?

  Barcelona kan vi bara applådera. Tror t o m Lyon närcde var som bäst hade haft det svårt.

 2. De tillfälligheter Chelsea hade med sig mot Bayern München fick dom mot sig mot Barcelona. Som tämligen objektiv betraktare blir man ändå lite tagen av Barcelonas seger. Duisburg 2009 får man inte glömma bort när det gäller bästa vinnarlaget genom tiderna i Uefas WCL

  • Lite häftigt att tänka att LFC anno 2009 spelade jämnt med den upplagan av Duisburg. 1-1 borta och sedan 0-2 hemma (utan att behöva skämmas).

   • Nutidens Duisburg behöver titta tillbacka till 2009 med mycket mer nostalgia än LFC – de relegerar från Bundesliga i år. Igen. Andra gången (eller 3:e redan?) sedan the days if glory…

 3. Såhär i efterhand känns det som ett rätt dåligt beslut att peta Andersson. Båda Chelseas ytterbackar var ju helt utklassade. Fast grundproblemet var väl att Chelseas mittfält, framförallt Ingle, inte klarade av vare sig att vinna boll eller slå vettiga passningar.
  Det var väl helt enkelt så att Barça var bättre på varje position. Jag var speciellt imponerad av Hamraoui, som har väldigt bra känsla för var hon behöver vara.

 4. Wolfsburg slog Barcelona i fjol med 1-0 i semifinalen, Rolfö avgjorde. Då måste ju Wolfsburg vara bäst i Europa. Nej, skämt ,hmm, åsido. Barcelona är bäst i Europa den här säsongen, ett lag som borde vunnit en del hjärtan idag. Ett den här säsongen suveränt lag

 5. Pingback: Rolfö startar som vänsterback i finalen | En blogg om internationell damfotboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.