Och där var Amanda Ilestedt klar för PSG

Amanda Ilestedt

Alldeles nyss blev det officiellt att Amanda Ilestedt spelar för PSG till hösten. Det är förstås ett otroligt spännande klubbyte.

Ilestedt lämnar Bayern München precis efter att klubben återtagit titeln i Tyskland. Hon går till PSG, som precis vunnit sin första titel alla kategorier. Och Ilestedt har chansen att få en stor roll i Paris, större än den hon hade i München.

För trots att PSG var väldigt bra den gångna säsongen händer det dramatiska saker i truppen. Både stormålvakten Tiane Endler och mittbacksklippan Irene Paredes har lämnat – två riktigt tunga tapp. Endler är högst sannolikt världens bästa målvakt för tillfället, och Paredes kommer från en suveränt bra säsong.

Chilenska OS-målvakten Endler går för övrigt till huvudkonkurrenten Lyon. Dit får hon även med sig danska forwarden Signe Bruun.

Med både Endler och Paredes borta måste PSG bygga om i de bakre regionerna. Det arbetet är i full gång. Man har hämtat mittbackarna Elisa De Almeida i Montpellier och Estelle Cascarino i Bordeaux, och i helgen presenterade man vänsterbacken Sakina Karchaoui, från just Lyon. Och nu har man alltså även gjort klart med Amanda Ilestedt.

PSG har även bytt tränare nu under sommaren. Guldtränaren Olivier Echouafni har lämnat plats för Didier Ollé-Nicolle. Ilestedt får alltså vara med i ett slags nybygge.

Det blir väldigt intressant att se hur bra PSG blir i vinter. Känslan är att laget var näst bäst i Europa säsongen som gick. Utöver att man detroniserade Lyon på hemmaplan i Frankrike slog man ju ut just Lyon ur Champions League. Där blev det knapp förlust i semifinalen mot Barcelona, i det som i efterhand kändes som den moraliska finalen.

Barcelona vann med totalt 3–2, men ett PSG-mål till i andra matchen och det franska laget hade avancerat på fler bortamål.

4 tankar på “Och där var Amanda Ilestedt klar för PSG

  1. Kul för Ilestedt att ta det steget, hoppas att hon blir mer ordinarie än vad hon var i Bayern. Undrar för övrigt hur lagkänslan och rivaliteten tar sig uttryck i franska div I, där spelare verkar röra sig mellan PSG och OL helt obekymrat?
    I Eskilstuna verkar det vara tid för omstrukturering; Fanny Andersson till Piteå och tränare Karlsson till Norrköping (herrarna gissar jag?).
    Och grattis till Sejde Abrahamsson som går från Piteå till Napoli.

  2. Ska Amanda lära sig franska nu? Hon känns inte som den typen. Eller går det bra med tyska? Eller har de lärt sig engelska där borta?

  3. Såg att det skulle bli ca 35° i Tokyo den 20 juli och match mot USA det blir svettigt. Svenska landslaget flög dit och värmde antagligen upp jorden lite lite till. EM för herrarna avslutades precis och där flögs det runt till alla möjliga städer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.