OS är igång – Sverige startar utan Eriksson

De första laguppställningarna har kommit, ni hittar fakta här. I Sveriges finns Filippa Angeldahl och Stina Blackstenius, men inte Magdalena Eriksson. Hon är inte ens med bland de 18 i matchtruppen.

Det bör innebära 4–4–1–1 och följande elva:

Hedvig LindahlHanna Glas, Nathalie Björn, Amanda Ilestedt, Jonna AnderssonSofia Jakobsson, Angeldahl, Caroline Seger, Fridolina RolföKosovare Asllani – Blackstenius.

Efter att jag gjorde min stora guide till spelen kom nyheten om att Nederländernas viktiga innermittfältare Sherida Spitse är knäskadad och har lämnat OS. Hon ersätts i truppen av Wolfsburgs Joelle Smits, men hur ersätter de orange lejonen henne i laget? Skadan är ett blytungt bakslag för en av de allra största medaljkandidaterna.

Apropå Nederländerna så tippar jag att Vivianne Miedema vinner skytteligan. Hennes lag spelar i dag mot Zambia, och där har Arsenals forwardsstjärna chansen att direkt koppla greppet.

Nu ser jag Team GB och Chile tåga in på planen. Noterar att matchen verkar vara helt okommenterad på Discovery+. Jag hade hört att det i gruppspelet bara skall vara svenska kommentatorer på matcherna i Sveriges grupp.

Men hade nog trott att vi skulle få någon form av kommentar till matcherna. Men nu får vi nöja oss med arenaljud. Tråkigt.

Däremot skall det bli otroligt kul med sex heta matcher på sex timmar. Dags för avspark i öppningsmatchen. Nu kör vi.

Uppdatering: Det går att få in kommentatorer på flera olika språk på Discovery+. Arenaljudet tycks vara grundinställningen, men efter tio minuter fick jag hjälp att hitta engelskspråkig kommentering.

2 tankar på “OS är igång – Sverige startar utan Eriksson

  1. Ser fram emot del 5 av dina OS-tips där du måste börja om att analysera hur det går för Sverige 😀. Är chockad över hur bra ”vi” var idag .
    Mvh Anders Enberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.