Det är Angeldahl som ersätter Seger…

En halvlek spelad i Dublin. Sverige leder högst turligt med 1–0 i en match vårt landslag kontrollerar utan att komma till speciellt många målchanser. Utöver målet har jag bara noterat ett distansskott från Filippa Angeldahl som en 100-procentig målchans.

I övrigt har vårt landslag haft mycket boll, men bara kommit till nästanlägen. Målet kom efter att Angeldahl snyggt spelat loss Stina Blackstenius på vänsterkanten. Den sistnämnda sköt ett halvdant skott som skulle ha gått utanför, om det inte ändrat riktning på Louise Quinn och smitit in vid ena stolpen.

Otroligt oturligt för hemmalaget, som har gjort en bra halvlek efter de förutsättningar som Irland har. Men härligt för Sverige som får lite arbetsro efter paus.

Det är ju för övrigt nämnda Filippa Angeldahl som spelar i Seger-rollen, alltså som släpande central mittfältare. Offensivt är det klockrent. Angeldahl håller uppe bolltempot bra, och är bättre än Caroline Seger på att hitta in till medspelare på ytan framför motståndarna backlinje. Angeldahl har också legat bakom de flesta fina svenska anfallen.

Defensivt är det ju däremot en liten chanstagning att ha Angeldahl i en defensivt viktig roll. Hon är en svag försvarsspelare, och hon har sett direkt vilsen ut flera gånger. Bland annat var hon både felplacerad och passiv när Irland fick sin enda hörna så här långt. Sverige har för övrigt haft fem hörnor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.