Det blir Bennison som ersätter Seger

TT hade rätt i sin laguppställning, det blir Hanna Bennison som går in på Caroline Seger:s position. När det svenska laget nyss släpptes såg startelvan ut så här:

Hedvig LindahlHanna Glas, Amanda Ilestedt, Magdalena Eriksson, Jonna AnderssonSofia Jakobsson, Filippa Angeldahl, Bennison, Lina HurtigFridolina RolföStina Blackstenius.

Jag trodde ju att Peter Gerhardsson skulle spela Nathalie Björn i ”Seger-rollen”, men Björn har ju varit skadad, står utanför matchtruppen – och är således tydligen inte redo för spel.

Det är förstås kul med att supertalangen Bennison får chansen från start i en tävlingsmatch. Men tyvärr tycker jag att det är i fel roll. Det är troligt att Irland kommer att spela ett energifyllt kontringsspel i kväll. Det irländska laget har flera snabba och löpstarka spelare att kontra på.

En av Caroline Seger:s bästa egenskaper är att hon är väldigt bra i kontringsskyddet. Hon står oftast i en position där hon antingen bryter bollen, eller ser till att motståndarna måste bromsa sin kontring.

Hanna Bennison är en annan typ av spelare, mer löpstark och tvåvägs än Seger. Med Bennison och Angeldahl känner jag oro för kontringsskyddet. Hoppas att den oron är obefogad.

Som jag var inne på i en uppdatering av förra inlägget saknas ju även Kosovare Asllani i den svenska truppen. Det är en minst lika stor anledning till oro som Segers frånvaro, det är ju kring Asllani som väldigt mycket av det svenska anfallsspelet utgår.

Vi får se om Fridolina Rolfö löser Asllani-rollen bättre den här gången än vid förra landslagssamlingen. Det är för övrigt fler än jag som känner lite oro inför kvällens VM-kvalmatch:

Den timman som återstår fram till avspark kan man antingen avnjuta futsallandslagets andra EM-kvalmatch, den sänds på Cmore och går mot Slovakien. Det blev tyvärr 3–2-förlust mot Italien i går, vilket innebär att det svenska lagets chanser att nå EM-slutspelet är minimala.

Eller så kan man kolla in U23-landslagets träningsmatch mot Belgien, som spelas på en vattensjuk plan i Hässleholm. Förbundet sänder matchen här. Det är 0–0 i paus, och jag måste säga att jag blev lite förvånad över att förbundet har valt en kommentator med begränsade kunskaper om damfotboll.

I den första halvleken fick jag veta att Loreta Kullashi har haft en mycket stor roll i Rosengårds SM-guld med sina 18 matcher, fyra mål och tre assist. Vi får se vad jag får lära mig under den andra halvleken.

2 tankar på “Det blir Bennison som ersätter Seger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.