Nytt Sverige – och Skottland utan storstjärnan

Som väntat bytte Peter Gerhardsson nästan hela elvan från bortamötet med Irland. Bara Filippa Angeldahl är kvar från de elva som startade i torsdags.

Även om de tio spelare som kommit in är duktiga, och att sju av de elva har spelat ihop i Göteborg FC, så har spelet hackat under stora delar av den första halvleken. När spelarna inte är samspelta är det svårt att bara gå ut och prestera.

Men efter 40 rätt tråkiga minuter radade de helgula upp flera fina målchanser under halvlekens sista fem minuter, och det borde ha varit svensk ledning i paus.

Det jobbiga är väl att risken är att det kommer att göras så många byten efter paus att balansen i det svenska laget återigen kommer att rubbas.

Det skotska laget spelar med stor risktagning i uppspelsfas. Det är för övrigt Skottland efter Kim Little. Den 31-åriga Arsenalstjärnan meddelade för några månader sedan att hon har gjort sitt i landslaget. Hon kom upp i 140 landskamper.

Att hon valt att tacka för sig är förstås ett jättestort avbräck för skotskorna. Skottland hade med två spelare i Storbritanniens OS-lag i somras – Little och Caroline Weir. Och nyligen såg jag att Tobin Heath sa att Little är den bästa spelaren hon spelat med. Och Heath har ju spelat med en och annan superstjärna.

Heath hyllade för övrigt även Arsenaltränaren Jonas Eidevall i samma intervju. Se och hör det här:

I övrigt i dag har Irland vunnit i Finland med 2–1. Det kanske är Irland som är Sveriges huvudmotståndare i VM-kvalet?

3 tankar på “Nytt Sverige – och Skottland utan storstjärnan

  1. Jag såg Finland-Irland på plats. Irland började starkt och hindrade alla Finlands försök till organiserat anfallsspel, och fick också in ett snabbt mål på frispark. Finland kom in i matchen mer och mer, och när de kvitterade vsr känslan att de hade goda möjligheter att vinna matchen. Istället gjorde Irland mål och trots rejält tryck mot slutet kunde de hålla undan. Jag har inte sett målen igen, men då kändes det som om alla tre mål åtminstone delvis kan skyllas på tvivelaktigt målvaktsspel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.