Stabil 2–0-seger – tack vare bytena

Jag fick både rätt och fel i min halvtidsanalys. Det blev flera svenska byten efter paus – det var rätt. Men de rubbade inte balansen i det svenska laget. Tvärtom var det de inbytta spelarna som fixade segern.

Först kom Johanna Rytting Kaneryd in i paus. Häckenspelaren gjorde allt rätt – fram till avsluten. Hon borde nog ha gjort två mål, men sköt utanför öppet mål och över från nära håll. Det här med att ha bättre kvalitet på sina avslut är något Rytting Kaneryd behöver träna på. Kan hon ordna till den ”detaljen” känns hon given i landslaget.

Nu var det istället en annan inhoppare som spräckte nollan – Fridolina Rolfö. Hon hade inte varit på planen speciellt länge när hjon skickade upp bollen i bortre krysset med sin fina vänsterfot.

Och en tredje inhoppare, Sofia Jakobsson, tog sig runt till vänster och slog inlägget som ledde till självmål och 0–2. Det blev till slut en både säker och stabil svensk seger i Gerhardssonväder – regn och blåst.

I övrigt i kväll noteras att det blev ganska väntade resultat i de sena VM-kvalmatcherna. Den största skrällen var kanske att Belarus höll nollan i 70 minuter mot Nederländerna. Till slut blev det orange seger med 2–0. Noterbart också att Österrike kvitterade till slutresultatet 2–2 borta mot Nordirland på tilläggstid.

8 tankar på “Stabil 2–0-seger – tack vare bytena

  1. Jag lider med Rytting Kaneryd. Kan hon vässa avsluten är hon plötsligt på Caroline Graham Hansen-nivå. Nästan.

  2. Matchens Kalle Anka-pris går till Kaneryd. Synd, för spelet var jättebra.
    Matchens spöke: Blomqvist. Har hon någonsin synts i landslaget egentligen?

    Synd med Janogy och Fischer (faktiskt), hade viljat se dem mer.
    Anvegård känns långt borta. Bennison var svag.

    Överlag mycket tvekande som ledde till bolltapp.

    Nederländerna är inte bra längre, och Österrike är påväg ner samtidigt som Nordirland är påvgäg upp. Men jag täckte det var överraskande att Finland förlorade mot Irland, har uppfattat Finland som påväg upp.

  3. Måste säga att jag är imponerad av alla Sveriges mittbackar under de här två matcherna. Ilestedt har nått en ny nivå i PSG där hon nu får regelbunden speltid och Eriksson gör sällan en dålig landskamp. Kullberg, Berglund och Fischer tog inte många steg fel idag heller även om Fischer såklart inte är lika snabb i vändningarna längre så är hon tillsammans med Björn Sveriges överlägset bästa mittback i spelet med boll.

    Det är kanske tur det känns så tryggt där bak för framåt är det iskallt. Den där bredden som alla pratar om att Sverige har bland de offensiva spelarna kan jag verkligen inte se, inte ens om jag anstränger mig. Ur min synvinkel är det allt för många spelare som är temposvaga och kladdar för mycket på bollen. Den berömda kemin mellan spelarna verkar inte finnas där. Tycker dock man ser att Blackstenius och Angeldal har börjat bygga på ett samarbete som bara blir bättre och bättre, man ser att de förstår varandra efter tiden i Häcken. De hittar ofta varandra fint och sätter upp varandra i bra lägen, det är främst kombinationsspelet som hela laget måste jobba med.
    Den enda spelaren som jag nästan alltid tycker presterar bättre på internationell nivå än i damallsvenskan är Rytting Kaneryd, hon passar bättre när det blir ett högre tempo, kan hon bara börja sätta bollarna innanför målramen lite oftare så tror jag hon kommer ha en startplats i EM-premiären nästa sommar. Samtidigt är det hon som ligger bakom i stort sett allt i offensiv väg i andra halvlek och kunde fått en eller två assist också. Hon vinner även många dueller på planen till skillnad från många andra som springer en meter från sin spelare och bara avvaktar. Så det blir lite orättvist att bara säga att hon måste göra mer mål när hon likt Blackstenius står för så mycket annat på planen som är unikt i det här laget. För mig går hon före både Blomqvist, Janogy och Schoug, kanske till och med Jakobsson efter den här samlingen.

  4. Tycker Sverige gör en bättre match mot Skottland än mot Irland. Inte minst med tanke på att Skottland är rankat 11 platser högre och att förutsättningarna var svåra pga väderleken. Dessutom många spelare som inte spelat ihop tidigare.Inte alls säker på att uppställningen mot Irland hade gjort det bättre än ”reserverna”… Har något svenskt fotbollslandslag (herr eller dam) någonsin varit i närheten av den bredden som vi har i landslaget just nu?

  5. Gerhardsson hade tydligen tagit till sig vår(?) kritik om att han fegar i det längsta med bytena. Jag såg bara delar av den betydelselösa träningsmatchen och även om inget blågult målkalas förväntades, så fick man se ett överlägset bortalag leka tafatt med hemmanationen. Många fina kombinationer och intentioner, men som vanligt blygsamt med nätrassel. Inhopparna, i synnerhet den imposanta Rolfö, såg till att det i alla fall blev en knapp seger. Kul också för den tyvärr halvt osynliga Jakobsson att fixa det skotska självmålet. För övrigt är försvaret tryggheten och framgångsfaktorn i detta landslag – och tänk att Fischer, som kan ge intryck av att vara en veteranbil med lång startsträcka är så säker när det gäller! Ingen match att lägga i mappen ”Historiska svenska fotbollsbragder”, alltså. Något vid sidan om ämnet var skotskornas överdragströjor med loggan ”BT”. Visste inte att Borås Tidning sponsrar Skottland – eller om det är Berlingske Tidende… 😉

    Annars var det bästa som hände Sverige denna kväll i brittiskt skitväder Irlands bedrift borta mot Finland. 1-2 som resultat där ger Sverige extra marginal i kvaltabellen och man slipper finländskt flås-i-nacken – åtminstone för en tid framöver.

        • Hänger inte riktigt med i den danska medievärlden. ”Berlingske” heter det förvisso efter namnbyte för ett decennium sedan. BT är också namnet på ett företag som tillverkar truckar, finns i Mjölby och ägs av Toyota. Initialord är förvirrande – fast nu är vi ännu längre bort från fotbollen. Ursäkta urspårningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.