Obekräftat: Viasat sänder damallsvenskan nästa år

I morgon har NENT Group presskonferens där de skall presentera ett långt, nytt tv-avtal.

Enligt uppgift handlar det om ett långtidsavtal rörande damallsvenskan. En uppgift säger att det kan handla om fem år.

Vår högsta division skulle alltså i så fall lämna SportbladetPlay för Viasat. Som bekant har ju Viasat redan sändningsrätten till flera utländska ligor.

12 tankar på “Obekräftat: Viasat sänder damallsvenskan nästa år

 1. Det vore ju – ursäkta – helt jäkla underbart.
  Viaplay har en bra digital plattform, till skillnad från Sportbladet Play som är på Kalle Anka-nivå.

  Vi får förutsätta att även produktionskvaliteten höjs åtminstone ett snäpp. Kanske kan vi rentav hoppas på kommentatorer och experter som är proffsigare än vad Sportbladet har kunnat erbjuda.

  Sedan ska Sportbladet ha cred för de två säsonger som de har sänt. Det är alltid tufft att vara pionjär.

  • Tror inte att man ska ha för stora förhoppningar på kommentatorer direkt. C More som är den stora rättighetsinnehavaren (hittills iallafallI) för olika svenska ligor har t.ex. en mängd duktiga hockey och handbollsnackare, när det gäller handbollen dröjde det ett par säsonger innan de blev varma i kläderna med insatta kommentatorer överlag.

  • Ska man tolka det som att du är missnöjd med expertkommentatorerna:
   Pär Lagerstrom
   Saga Fredriksson

   Om så är fallet, vad är det du är missnöjd med?

   • Inte alls, experterna är initierade och vältaliga. Jag avsåg kommentatorerna och för att förtydliga: de som ensamt sköter snacket på flera av SportbladetPlay-matcherna.

    Vissa (inte alla) har stora kunskapsluckor kring spelare (uttal och kvaliteter) samt hur olika lag brukar spela.

    Med allt det sagt, nu är Sportbladet historia när det gäller sändningarna och Damallsvenskan kan verkligen se framåt. En viktig punkt är att det utlovas upprustning av den tekniska produktionen. Bara de verkligt intresserade kan uppskatta att se matcher utifrån en och samma kamera i 90 minuter, Viaplay verkar producera serien för en bredare publik.

 2. En välkommen nyhet, om det visar sig vara sanning. Jag betvivlar dock att det börjar gälla 2022, isåfall skulle Sportbladet släppa sin rättighet ett år i förtid.

 3. Det vore ju fantastiskt!
  Det är givet att fotbollen får betydligt mer pengar än jordnötterna från Sportbladet.
  Förhoppningsvis närmar man sig det norska TV-avtalet som ger damernas fotboll cirka 250 Mkr under fem år.
  Dessutom blir produktionen klasser bättre.
  Hoppas att även Elitettan blir med på ett hörn. Det är svindyrt bussresor!

 4. Intressant att ingen nämner pengar och var de landar. Hoppas fåntrattarna EFD inte kommer att sitta på dem och använda dem till fåniga projekt. Hur mycket landar där pengarna bäst behövs, dvs hos klubbarna? Hoppas också NENT och EFD blir bättre på matematiken. De talar om att ”majoriteten” av landslagsspelarna är i Damallsvenskan. Själv fick jag ihop det till 11 av 26 i novembertruppen. Det antalet kommer snarare att minska än att öka….

  • Dagens grej: Damallsvenskan har efter flera säsonger hos nischade streamingstjänster skrivit ett mångmiljonavtal för TV-täckning som dessutom garanterar att en tredjedel av matcher sänds där alla kan se.

   Positivt eller negativt? Tja, om vi frågar forumets egen halsstarrige talesperson får vi nog grund för tvivel. Lita på att hen ringar in några obskyra detaljer i periferin som överskuggar det större sammanhanget.

   Konstigt, förresten att klagomålen på de planerade fredagsmatcherna inte dykt upp än. Det borde väl, allt annat lika, innebära att alkoholkonsumtionen ökar vid dylika tillställningar. Inget gott som inte kan föra något ont med sig, således.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.