Viktig match för nytt Häcken

Det visade ju sig att gårdagens nyhet om ett nytt tv-avtal var korrekt. Det är inte varje dag som bloggen är först med den typen av nyheter, men kul att man kan vara det ibland.

Jag noterar för övrigt att den nyhet ni kunde läsa här i går på seneftermiddagen avslöjades av P4 Kalmar i förmiddags…

Det som P4 Kalmar tillförde var en summa, de uppger att avtalet kommer att ge cirka 20 miljoner kronor som klubbarna i sin tur kommer att dela på. Stämmer det så blir det ju fyra miljoner kronor per år, vilket jämnt delat på 14 lag skulle innebära 285 000 kronor per år.

Nu vet vi ju att det inte har varit självklart att alla pengarna har kommit klubbarna till godo. Det har inte heller varit självklart att dela jämnt. Så summan 285 000 får man ta med en nypa salt.

Det här inlägget skriver jag från pressrummet på Bravida Arena. Om ungefär en halvtimme skall BK Häcken spela mot Benfica i Champions League. Vid hemmaseger skulle hemmamatchen mot Bayern München i nästa omgång kunna bli helt avgörande om avancemang.

Hoppet om avancemang är ju egentligen närmast obefintligt med tanke på hur det sett ut i de tre första omgångarna. Men det vore ju ändå kul med en avgörande match där Häcken ändå har en liten chans att ta sig vidare.

Men det lär bli svårt nog i dagens match. Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme har ju lämnat Häcken, och dessutom är Stina Blackstenius skadad och Jennifer Falk har varit krasslig. Falk skall dock stå, och Blackstenius skada är inte värre än att hon sitter på bänken, samt att hon var ute och värmde först av alla.

Det är dock väldigt tunga avbräck. Häcken vann ju bortamötet i Lissabon med ett nödrop. Nu har man tappat mycket av snabbheten i backlinjen, plus sin vassaste forward. Det här således är en match som man bör helgardera.

Matchen ser du här med svensk kommentator:

3 tankar på “Viktig match för nytt Häcken

  1. Summan på 20 milj är ju per säsong
    Sen går inte allt direkt till klubbarna. En del omkostnader för matcherna, administration lär det ju vara m.m
    Men bör ju bli en bra slant till klubbarna.

    Intressant med tv-matcher fredag o måndag, då totala sportutbudet är tunnare. Kanske en bra strategi?

  2. En spelare gör inget lag, men ojojoj vad Blackstenius saknades idag. Häckens svaga försvarsarbete gav Benficaledning och uppförsbacke. Inga spelmål på fyra matcher och nio insläppta. Med hänsyn till vilka lag de har att möta så – godnatt för sista svenska laget i WCL. Så gick det för serietvåan, men nu ska ju NENT/Viaplay fixa till ligan igen…..

    • Jag tycker faktiskt att Blackstenius har saknats i Häcken i typ 1,5 månad – alltså även när hon spelat. Det har varit en betydligt blekare Stina i höst än det var under våren och sommaren. Å andra sidan höll hon ju världsklass från mars till och med augusti. Så det är ju inte konstigt att hennes form har dalat, speciellt inte om hon haft skadekänning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.