Ingen Seger eller Blackstenius – men Curmark

Sveriges startelva har presenterats till kvällens viktiga VM-kvalmatch. Den innehåller ganska många ändringar jämfört med den elva som Peter Gerhardsson använde i OS.

I backlinjen saknas som bekant Nathalie Björn. Där flyttas Magdalena Eriksson in centralt och Jonna Andersson får chansen som vänsterback.

På mittfältet saknas Caroline Seger, vilket lite överraskande öppnar för Filippa Curmark i startuppställningen. Jag tycker att Curmark har haft det otroligt jobbigt i Champions League, men förhoppningsvis är det lite lägre tempo i den här matchen.

Seger saknades ju även i senaste VM-kvalmatchen, då flyttades Angeldahl ner och Hanna Bennison fick chansen från start. Nu är hon förkyld och inte redo för spel. Bennison står helt utanför matchtruppen.

Även i anfallet har Gerhardsson tvingats göra om. Där saknas som bekant Kosovare Asllani. Inte heller Stina Blackstenius verkar 100-procentig, för hon sitter precis som Seger på bänken. Dessutom är varken Anna Anvegård och Rebecka Blomqvist tillgängliga för spel.

Mot Irland hade Gerhardsson Fridolina Rolfö i tiarollen bakom Blackstenius, med Sofia Jakobsson och Lina Hurtig på kanterna. Även i dag spelar Rolfö i tiarollen. Men framför sig har hon nu från höger Jakobsson, Hurtig och Olivia Schough.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.