Het tisdag på Friends

Man hade ett skönt leende när man kom till Friends Arena för någon timme sedan. Cirka två timmar innan avspark var här redan massor av folk.

Leendet hänger kvar, även om det är lite bastukänsla här på läktarna. När speakern Catalina Bruna nyss läste upp laguppställningen blev det jättejubel för framför allt Kosovare Asllani och Fridolina Rolfö.

Vi får se vad det blir för jubel efter matchen. Brasilien är inte i Solna som utfyllnad. Utan Pia Sundhage:s landslag har stora uppgifter framför sig. Det här är genrep även för Brasilien. De skall vidare till Colombia för att spela Copa America.

Där ställs de mot Argentina i premiären den 9 juli. Samma dag som Sverige går in i EM mot mästarlaget Nederländerna. Copa America är otroligt viktigt för Sundhage. Utöver världsdelsmästerskap är det nämligen även kval till både VM och OS.

7 tankar på “Het tisdag på Friends

 1. Undrar hur det här laget klarat sig i VM.

  Falk
  Rubensson, Sembrandt, Kullberg, Nildén
  Rytting Kaneryd, Seger, Bennison
  Blomqvist, Blackstenius, Schough

  Sveriges avbytare mot Brasilien.

 2. Sällan har väl uttrycket ”den här matchen behöver ett mål” varit så rätt som i den här matchen, ett sömnpiller i första halvlek men sen drog båda lagen igång i andra.

  Tre svenska utropstecken i matchen: Hurtig (när hon slapp vara toppforward), Kaneryd och framförallt Angeldahl.

  Tre svenska besvikelser i matchen: Asllani (slarvigt passningsspel sista tredjedelen), Jakobsson och tyvärr Eriksson.

 3. Blir svårt för Peter att motivera att Magda skall spela från start efter dagens insats. Direkt inblandad i 0-1 och även i det som borde blivit 2-2 men dålig avslut räddade oss. Det har ju pratats om mittbacks konkurrensen väldigt mycket, och ska vi vara ärliga var hon väldigt osäker även i OS förra året. Ilestedt och Sembrandt är värda chansen i EM

 4. Blir svårt för Peter att motivera att Magda skall spela från start efter dagens insats. Direkt inblandad i 0-1 och även i det som borde blivit 2-2 men dålig avslut räddade oss. Det har ju pratats om mittbacks konkurrensen väldigt mycket, och ska vi vara ärliga var hon väldigt osäker även i OS förra året. Ilestedt och Sembrandt är värda chansen i EM

 5. Tycker Jakobsson var ok. Det var mer övriga spelare (tex Glas) som segade med passningar till henne vilket gjorde att hon kom in i offsideläge och så fylld folk inte på in i boxen. Därmed inte sagt att inte hennes ersättare gjorde det Mycket bättre. 🙂
  Värst var väl Eriksson, om det var hon som kastade sig efter bollen vid Brasiliens mål, och Björn som jag inte kunde se att hon bidrog på något sätt alls.

  Men jäklar, man blir orolig över försvaret nu. Det såg inte ut som att de kunde fånga upp löpningarna in bakom mittbackarna. Visst blev det bättre i andra, men det där borde spelarna själva kunnat lösa i första. Tur bara att Brasiliens anfallare inte kunde hålla igen sina löpningar lite lite till.

 6. Öl på Mall of Scandinavia hjälper upp stämningen….? Olidligt jävligt varmt på långsidan med mest publik. Det hade varit bättre med stängt tak under första halvlek. Idiotdunkande ”musik”. Svinpriser i kioskerna (som vanligt): 77 spänn för en vattning korv med bröd och en cola. Fullständig underkapacitet på T-bana och Pendel. Totalt sett knappt godkänt av alla inblandade i transporter och arrangemang.

 7. I motsats till en het dag på Friends var jag på en fin fotbollskväll med lagom temperatur i Vittsjö och såg U23 mot USA. En trevlig match med omkring 900 åskådare. Tror att det var en nyttig genomkörare för våra U23 tjejer där dom mötte ett USA som hade ett betydligt högre passnings och bolltempo. Syntes tydligt att våra tjejer inte var vana vid det höga tempot , blev mycket bolltapp och felpass. I motsats till USA:s A-landslag var detta ett lag med många unga , snabba och individuellt skickliga spelare. Ett intressant lag för framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.