Besviken efter kryss mot Europamästarinnorna

Trots att jag tycker att Sverige var det bättre laget, och ägde EM-premiären mot mästarlaget Nederländerna slutade det 1–1.

Därmed känns det som att de orange har fördel i kampen om gruppsegern. Vivianne Miedema och hennes anfallskompisar brukar ju vara mycket bättre än Sverige i grenen målkalas. Och det lär bli målskillnad som avgör vilket lag som tar hem grupp C.

Så mycket mer orkar jag inte skriva nu. Jag har just lämnat min krönika till Borås Tidning och är rätt tom. Men som vanligt utlovar jag att en fullödig analys av matchen kommer upp när jag har tid att sätta ihop en sådan.

41 tankar på “Besviken efter kryss mot Europamästarinnorna

 1. Vad var det jag sa? Sverige saknar rätt attityd. Mycket snack och lite verkstad. I den enda matchen de absolut borde vinna för att behålla sin heder, står de på hälarna. Det är okej att åka på pumpen mot Frankrike, England, Spanien och… till viss del också Tyskland samt Norge med Hegerberg måste jag motvilligt medge. Men fasen inte Nederländerna. Det orange spöket är ett faktum.

  Sverige behöver 10 chanser för att näta. Nederländerna bara 1. Ovanpå det står flertalet spelare mest och glor på bollen när den är nära, och har något slags tvångsmässigt beteende att låta motståndarna hinna upp en och föra närkamperna. Asllani var nog värst, hon gick bara för det när hon hade en klar chans att briljera. Då spelar det inte så stor roll att man är mest på motståndarsidan, inte ens när deras målvakt och mittbackar har slagit sönder varandra, det slutar ändå ungefär såhär.

  Oavgjort betyder att de fortfarande kan vara högt i rankningen, men någon medalj blir det definitivt inte. Frankrike blir nog inte så mycket svårare än Italien i en kvartsfinal. Men ett frustande pånyttfött Tyskland kommer dessa slöa lallare inte rå på.

  Jag trodde PG ställde upp mot Brasilien som han tänkt mot Nederländerna, med undantag för Seger, men så blev det alltså inte. Det tycker jag var ett stort misstag om man nu ämnade att bara spela en enda träningsmatch före EM.

  Alla Rytting Kaneryd-fanatiker har nu fått se varför Sofia Jakobsson är en bättre spelare. Johanna höll allsvenskt tempo mot Wolfsburg-tempo, och det blev precis så pinsamt och hopplöst som det brukar. Hon hade kunnat leka in sig mot Schweiz och Portugal för att om möjligt bygga styrka för senare matcher, men inte här. Detta var mer Sofias match.

  • En aning överdrivet skrivet, milt sagt.

   Så…för att ”behålla hedern” måste Sverige slå 4an på världsranking som är regerande mästare i EM, silvermedaljörer i senaste VM men som misslyckades i OS? Det var ett väldigt udda sett att använda det uttrycket. Frankrike är det enda laget högre rankat än Nederländerna som vi kan möta i turneringen, de andra du nämner är lägre rankade. Därmed inte sagt att Nederländerna gjort så bra matcher i år i övrigt.

   Om vi går efter UEFA:s statistik så hade Sverige 11 avslut, Nederländerna 10, så nej, Sverige behövde inte 10 fler chanser för att göra mål. Sverige tog bollen också av Nederländerna fler gånger än vise versa. Och vad gäller rankingen så har den aldrig baserats på en match, och vi skulle kunna förlora hur stort som helst utan att åka ner så Sverige inte längre hade legat ”högt i rankingen”. Och slutligen, de slöa lallarna sprang mer än vad Tyskland gjorde. Du kan argumentera hur mycket du vill för att vi inte vinner medalj dock, det är trots allt något vi bara gör bedömningar om.

   Kaneryd kom förbi någon gång, vann ett par närkamper, slog några ok passningar och skapade några nästan-lägen. Inte ett bländande inhopp på något sätt men inte så uselt som du vill påstå. Å andra sidan var det ungefär det Jakobsson kom med mot Brasilien och då klagade en hel del hysteriskt mycket. Sedan vet jag inte om matchbilden var Jakobssons då Nederländerna inte gav de ytorna när Kaneryd kom in.
   Gerhardssons taktik funkade (speciellt i första) och Miedema kom inte ofta loss. Det var inte där problemet låg, det var istället i dåligt beslutsfattande i sista tredjedelen där vi kastade bort anfall på anfall på att välja fel helt enkelt. Som vi ett par kontringar där Rolfö inte passade spelare som gick i djupled trots öppen passningsväg utan slog ut den på kanten så det blev en ny 1mot1 situation där, eller Asllanis skott sent i matchen eller…det finns tyvärr ganska många där.

   • Med tanke på hur mycket de snackat upp sig själva, och faktiskt är det bättre laget, även i matchen, så ja. Gamla meriter är föga värt i en fotbollsvärld som utvecklas snabbt.

    Nederländerna ser jag som inte särskilt bra överlag, sämst av alla finalkandidater. Sylvasst anfall men rangligt i övrigt. De har varit halvdåliga senaste året. Redan VM 2019 var de sisådär, de hade enormt mycket tur som mötte stukade lag hela vägen till final, där de äntligen blev synade och totalt utspelade. Sverige har dessutom revansch att utkräva för de ganska förnedrande förlusterna. Sverige borde varit taggat till max, istället hade de handbromsen i igår, och det är inte acceptabelt.

    Frankrike har länge varit högt rankade men aldrig tagit någon medalj, så jag ser inte varför de skulle lyckas nu när deras supergeneration klingar av, särskilt med Henry och Le Sommer petade på suspekta grunder. Schelin kallade nyss Frankrike för ”världsmästare i vänskapsmatcher”. Rankningen är ett trubbigt mätinstrument.

    Övriga lag jag räknar upp implicerar möte i semifinal, där det alltid är svårt.

    Lägen räknar jag också sådant där de kom fram men inte tog avslut, och även en del kontringar som de lät rinna ut i sanden. UEFA:s statistik är också tämligen diskutabel.

    Kul att de sprang så mycket, men det motsäger inte att de var för långsamma i situationerna. Tyskarna var oerhört snabba och alerta.

    Jag ogillar starkt det här överslätandet och gripandet efter halmstrån med udden riktad åt kritiker. De är inte betjänta av daltande om de verkligen ska vinna en titel och snackar upp sig själva så. Givet förutsättningarna var detta en dålig insats. Nu blir det uppförsbacke hela vägen och de får hoppas på en del tur, dvs de har inte riktigt allt i egna händer. Det är absolut inte läge att vara nöjd med en ”hygglig” insats.

    • Om folk kommer med kritik är det bara bra, när folk slänger ur sig rent felaktiga påstående som dessutom går att kolla upp är det inte kritik längre, tycker jag i alla fall. Jag har ingen aning om hur du räknade lägen och därför kan jag inte heller avgöra om jag håller med eller ej i det du påstår, och pga att det är TV4/CMORE kan jag väl inte se om matchen som jag annars gör (alltför) ofta. Så jag går på den officiella som jag litar mer på än någons räknande jag inte på något sett har sett något av. Och sånt som löpmeter är rätt svårt att uppskatta själv hur som helst. Men ok, du tycker att de är slöa lallare med spelare som Asllani vilka är mer intresserad av att briljera än vinna. Jag tycker det är helt fel, men det visar också att vi nog ser på det här med väldigt olika glasögon så jag tycker vi släpper den här diskussionen. 🙂

 2. Som sagt – målsnålt och oavgjort. Sverige sist i gruppen just nu. EM blev plötsligt mindre kul. Då är det bara att hoppas på två överraskningar, dels att Sverige gör fler mål än Nederländerna mot Schweiz och Portugal (vilket som bloggaren skriver inte brukar vara så och dessutom förstås att Sverige vinner återstående gruppmatcher, vilket inte heller är helt självklart nu när pressen kom), dels att Italien vinner grupp D och Sverige därmed slipper Frankrike i semi. Nagelbitare följer alltså….

  • Nej, Sverige är inte sist i gruppen. Man räknar bara poäng tills gruppspelet är över och alla lag har ett poäng. Därefter kommer de olika kriterierna som avgör vem som går vidare OM poängen är lika. Därefter är det målskillnaden som gäller och där är Sverige och Nederländerna bakom de två andra så vill du räkna på det viset så…. 😀

   • Det handlar inte om hur jag vill räkna. Jag tog uppgifterna från UEFAs egen tabell. Att ha gjort två mål är kanske ändå bättre än ett, eller? Dessutom trodde jag att inbördes möten (så småningom) har betydelse och inte bara målskillnad, men jag kanske har fel där också? I så fall tar jag tillbaka allt och påstår motsatsen 😉

    • Just nu är alla på samma poäng vilket är det enda som räknas innan gruppen är klar, om jag inte läste fel i reglerna på UEFAs sida. Sedan är det målskillnad, därefter inbördes möte och så fortsätter det med fler kriterier. Men just nu ligger alla lag i grupp C på ett poäng och det är allt, Sverige är inte sist. Hur de står är bara beroende på att de står i alfabetisk ordning. Så läser jag reglerna iallafall…

     En udda sak jag inte riktigt fattar om jag läser rätt är att det verkar som att om man på något sätt skulle ha två eller fler lag på samma poäng och inte kan separera dem med de andra kriterierna så har man straffläggning mellan dem gör att avgöra vilka som går till kvartsfinalen. Det kan väl aldrig ha hänt men vore det inte vansinnigt roligt att se den straffläggningen? 😀

 3. Om Sverige planerar att ta guld så maskade man formen noggrant. Långsamma, utan spets, naiva, förlorade nästan alla närkamper. Den vanligaste situationen i matchen var en svenska som inte aktade rygg utan blev fråntagen bollen av en nederländska. Vi ska vara glada över att Sverige klarade 1-1.

  Sedan får vi väl räkna på det svenska pluskontot att Nederländerna trots allt inte kom till så många jättemånga farliga chanser, förutom målet.

 4. Ja, Sverige behöver nu göra mycket mål i de återstående gruppspelsmatcherna och tycker man fick en del svar på vad som behöver ändras. Mot Schweiz och Portugal behövs passningsskickliga försvarsspelare som kan sätta igång spelet nerifrån med kliniska passningar genom motståndarnas mittfält och då känns det som Ilestedt som hade ett bedrövligt passningsspel i matchen bör plockas bort och in med Sembrant där. Ilestedt är en bra försvarspelare men någon passningsfot har hon definitivt inte. Även en av Glas eller Andersson bör ställas över för en mer anfallsinriktad spelare, kanske Blackstenius från start!!!

  • Jag gillar verkligen Ilestedt men ja, hennes passningar var usla. Att man slår bort en eller annan är ok, att man slår bort flera utan att vara under press är inte ok. Hon har en bättre passningsfot än så här (även om hon inte ska sköta uppspelen) så tror inte man måste ändra uppställning av det skälet i kommande matcher men här var det illa.

 5. Jag tycker att resultatet är inom rimlig gräns. Sverige vinner nog mot Schweiz och Portugal. Men med hur mycket, 1-0? Visst var Tysklands München-Wolfsburg kombination imponerande men det verkar vara ett jobbigt spelsätt Tyskland körde med mot Danmark. Tyskland riskerar mattas av under turneringen. Men det får vi se hur det blir med det.

 6. Det här var nog den sämsta matchen I hela mästerskapet. Mycket felpass från båda lagen. Jag tycker Gerhardsson redan innan matchen gav intrycket av att vi satsar på defensiven, alltså en poäng till att börja med. Jag tycker man gav bort matchen och presspelet ledde ju inte till någonting. Det var ingen fart i spelet alls och kantspelet som vi annars är så bra på blev lidande. Sverige var kanske något bättre men tyckte det kändes farligare när Nederländerna kom fram. Vi hade bra kontringslägen i början av andra som vi kastade bort. Jag tycker Rolfö tog några felbeslut som kan ha kostat oss matchen där. Hon hade inte sin bästa match heller. Det var helt enkelt för dålig kvalitet igår för att vinna matchen.

  Jag blev faktiskt väldigt besviken och det känns faktiskt som många spelare inte är i sin bästa form. Asllani som alla höjer till skyarna tycker jag var klappkass förutom assisten till målet. Annars gjorde hon väl ingenting konstruktivt, hon tappade bollen mest hela tiden. Tyckte även det märktes att Angeldahl inte har riktigt matchtempot i sig då det går lite långsamt.
  Sedan var det en sak som jag tycktes se som oroar mig mest av allt. Jag vill höra om det är någon mer som lade märke till det. Caroline Seger tappade ovanligt mycket boll och ibland kändes det inte som hon hängde med. Hamnade i felposition ibland. Jag börjar bli orolig för vårt mittfält. Av det jag kunde se är hon långt ifrån den formen hon hade i OS.

  Visst Kaneryd gjorde inte sitt bästa inhopp men hon var inte sämre än någon annan. Tycker fortfarande hon ska starta mot Schweiz. Det var ju när hon kom in som de hittade lite kombinationer och kom fram till lägen. Det var ju hon som väggade med Blackstenius och satte upp Rolfö i ett fint skottläge precis i slutet av matchen. Det var därför jag var lite osäker på henne från start. Klarar hon pressen, vilket hon kanske inte riktigt gjorde. Till hennes försvar sa hon efter sändningen att det var mycket nerver. Jag tycker inte hon ska spela som wingback, hon hade hela tiden 2 spelare mot sig och det fanns inte så mycket yta att utmana på. Hon är bättre som ytterforward.
  Jag vet inte hur Jakobsson hade varit ett bättre alternativ? Visst är hon ett djupledshot men från en wingbsckposition hamnar hon inte i så många lägen att gå i djupled. Vad har hon visat som gör henne bättre än Kaneryd?

  Jag hoppas han kör fyrbackslinje nästa match för kantspelet blev väldigt lidande igår. Sedan kan vi väl bara säga att även om Hurtig gjorde en bra match har vi inte någon riktig ersättare till Blackstenius. Det märktes tydligt att hon saknades och vi hade ju inget djupledshot över huvudtaget. Nu hände det visserligen inte så mycket när hon kom in heller. Men när Nederländerna fick alla dem skadorna borde vi väl ha lagt fler bollar bakom deras backlinje. Vi var alldeles för tröga längst fram. Det var ingen fart i kontringarna heller.

  • Om du tycker det var många felpass i den här matchen så kan jag glädja dig med att det var bättre än Tyskland-Danmark. Sverige och Tyskland hade enligt UEFA:s statistik 82% passningssäkerhet (många fler pass totalt av Tyskland dock) men Nederländerna hade 79% och Danmark bara 67%. Spanien hade 90%, Finland 66, Norge 86 och NI 76…och så vidare. Det var inte några större skillnader mellan matcherna faktiskt, den här ligger lite lägre men i de matcherna ligger de med bättre siffror (utom Spanien då) ligger lagen som mest fem procentenheter högre. Alla lag med högre passningssäkerhet spelade mot klart sämre motstånd än de själva också. Värt att notera är att antalet passningar man slog, dvs från båda lagen och oavsett om den gick fram eller ej, är högre än i alla andra matcher hittills i EM. Och bara Österrike sprang längre än Sverige. Jag förstår att det är frustrerande att se chanser försvinna pga dåliga passningar men det är värt att inte bara gå på känslan när man bedömer matcherna.

   Jag delar helt din bild av att flera spelare inte tycks vara i form. Asllani tycker jag var bra även om hon slog bort några lägen men hon dribblade lite, slog några bra pass (utöver målpasset som var perfekt) och sköt…mer än vad hon borde. Rolfö tog många felbeslut och hon brukar vara bra på den biten, Angeldahl lider av bristen på speltid i ManC men jag tycker Bennison gjorde ett bra inhopp där. Hurtig funkar bara inte som spets, hon gjorde inte det dåligt men det är verkligen inte ett bra sätt att få ut hennes kvaliteter. Seger var inte som i OS nej men hon spelade upp sig och bröt väl en hel del av Nederländernas anfallsförsök? Och Kaneryd gjorde det ok men det var som Jakobssons Brasilienmatch, mycket som Kunde blivit nåt men där hon antingen inte kom förbi eller så gick passningen eller inlägget fel. Men det var inte en matchbild för Jakobsson då så jag klagar inte.

   Taktiken funkade riktigt bra defensivt, vare sig Miedema eller Martens kom loss som de ska för Nederländernas spel i första. Det gick lite sämre i andra men målet kom till lite slumpartat med en pass mot en NL-spelare och en svensk bryning till en som stod bättre till. Men ja, kantspelet blev, tja segt eller vad man ska kalla det. Vi kunde inte bryta loss så ofta utan oftast blev det bara spel mot uppställt (väldigt kompakt!) försvar. Kontringar fick vi några men Rolfö och Asllani tog felbeslut där. Stackars Hurtig fick väl aldrig bollen när hon försökte sticka i djupled mot mål, bara bollar ut mot hörnflaggorna eller sidorna?

   Så, till skillnad från lagen som vann utskåpningarna mötte vi en bra motståndare (Danmark är rankat 15:e och de är högst av de som förlorade stort), vi hade en del bra kombinationer men vi gjorde för lite bra för att kunna vinna. Frågan är nu om de kan få ordning på spelet i sista tredjedelen igen eller om vi fastnat i det halvdana offensiva spel vi haft så ofta efter OS?

   • Till skillnad från många andra toppnationer jag sett en så länge tycker jag det finns en stor skillnad jämfört med Sverige. Deras offensiva spelare samarbetar mycket bättre än vad vi gör. De har bättre rörelsemönster i offensiven som Sverige saknar. Sverige spelar bra fram till straffområdet men där sitter inte riktigt kemin mellan de offensiva spelarna. Spelet flyter inte där som det gör hos många andra lag. I nästa match vill jag se en fyrbackslinje och Rolfö, Blackstenius om hon är spelklar sedan Hurtig eller Kaneryd och Asllani bakom dem. Där tror jag Sverige skulle få bäst dynamik i anfallsspelet. Jag tror och hoppas att Blackstenius kommer bidra med lite mer spets i sista tredjedelen. Är hon helt 100 kommer hon bidra med mål. Men också större ytor för sina medspelare så hon är nyttig på flera sätt. Jag tycker som sagt det märktes att hennes djupledsspel saknades något enormt.

    Sverige kändes inte riktigt påkopplade. Det känns nästan mest oroväckande., de var inte så bestämda i presspelet och det var inte den där farten som vi vill se.

    Det var en helt okej prestation med tanke på att det var premiär. Långt ifrån den matchen mot USA förra året. Det kanske kan vara bra för i OS tyckte jag Sverige gjorde sin bästa match i premiären, sedan blev det sämre. Nu kanske de kanske växa in i mästerskapet, jag hoppas iallafall på det. För mig är det viktigaste att ta sig vidare från gruppen sedan kan allt hända. Åker de mot Frankrike skulle jag inte bli alalt för knäckt. Jag börjar landa i att det kommer bli oerhört tufft oavsett om det blir Frankrike eller Italien i kvarten. Men också att det kommer krävas oerhört mycket från det svenska laget för att nå en final, mer än jag trodde inför får jag erkänna. Med det sagt tror jag Sverige fortfarande har en bra chans att nå finalen men det offensiva spelet måste bli bättre till nästa match.

    • Jag är helt ense med dig om att de inte fick till något samspel. Vi vet ju att de har det i sig men av någon anledning var det oftast som om de inte riktigt visste vart de hade varandra. Och Rolfö ville inte passa Hurtig i kontringangarna såg det ut som. Det Borde gå att styra upp med två matcher som vi ska vinna ändå, men de visade ju att de kan spela bra anfallsfotboll vid några tillfällen under matchen så det ska väl gå bra. Och Blackstenius är en förstärkning bara det i det avseendet, hon ger ju som du säger tid till de andra genom sitt djupledsspel och rörelse.

     Det ska bli intressant att se Frankrike ta sig an Italien ikväll, de är inte så nära i rankingen (3 mot 14) men Italien har visat att de kan försvara sig (tex mot Spanien i genrepet) och så får vi alla chansen att spekulera om stämningen i Frankrikes lag! 😁

 7. Svårt att urskilja någon ljus röst i den unisona klagokören här. Det var bara Sveriges premiärmatch och ”vi” kom ur den med hedern och en poängpinne i behåll. Nu står alla lag på omstart som i en speedwaytävling och nästa race kan bli helt avgörande. Helt klart att Sverige och Nederländerna är de starkaste och jämnaste kombattanterna och att ”The Gerhardsson Girls” är en aning upphaussade. Det finns förstås en och annan som inte presterar, vilket kan bero på oerfarenhet och stundens allvar. Låt Rytting Kaneryd starta mot Schweiz, i stället för att tvingas sitta nervös på bänken i 80 minuter. Sedan målvakterna: Vi såg vad som hände med nederländskan i första halvlek då hon kastade in handduken och ersattes av en ”grön” reserv. Nå, så värst grön var hon ju inte, utan räddade nationen med några säkra ingripanden. Anta att olyckan är framme och vår Hedvig tvingas linka av arenan. Då blir det en Falk i buren och jag tror inte hon skulle förstöra dagen. Hoppas att ”PG” tänker i samma banor och ger Häckenkeepern chansen i någon av de återstående gruppspelsmatcherna.

  • Så för att Nederländska andremålvakten tvingades ersätta den skadade förstemålvakten och gjorde det bra så borde Sverige byta sin oskadade förstemålvakt. Jag är inte riktigt säker på hur du tänker dig att det där skulle vara ett argument för Falk. Visst, du tycker hon ska spela men du har väl bättre argument än så. Jag antar att det då gäller för alla lag, så ingen Zinsberger för Österrike, Paños för Spanien eller Korpela för Finland utan deras reserver?

   • Jag ser det som att Lindahl är tillräckligt vass och rutinerad och ha självförtroende nog för att kunna stå över en omgång. Sedan bör man ta hänsyn till hennes, hm… ålder. 😉 Om Sverige går vidare blir det många tuffa minuter i finalspelet. Där behövs hon! Å andra sidan kanske försvaret håller måttet hela vägen så att veteranen slipper överprestera – och det har ju sett hyfsat bra ut i landslagets senaste matcher.

    • Du menar, få igång Falk alltså? Tror väl egentligen det är bättre att spela in Lindahl helt i matchtempo för det är knappast så att hon slits av att stå och Falk har spelat mer under säsongen. Men det finns en poäng med att ha två målvakter igång, även om jag faktiskt föredrar Mušović framför Falk. 🙂
     Dock tror jag att om Falk eller Mušović står så är det nog av taktiska skäl, för spelet med fötterna eller dylikt snarare än för att få igång även andre målvakten. Men jag vet inte, har Gerhardsson pratat något om det i tidigare turneringar?

    • Jag svarar mig själv. Jo, förvisso är det kutym att aldrig experimentera med målvaktsbyten när en turnering har rullat igång, utom då det blir skadeproblem. Vi håller förstås alla tummar för att Hedvig håller!

 8. Det var värst vilken negativitet. 1-1 med mersmak mot regerande mästarna Holland kan väl knappast ses som en katastrof. Hade klart varit bättre att vinna, men det här var ju faktiskt inte en måstematch.
  Nu två enklare uppgifter, och sedan Frankrike(?). Efter den matchen kan man förhoppningsvis se guldpotentialen.

   • De säger ju själva Holland när det handlar om fotboll. Jag skulle aldrig våga säga Holland i något annat sammanhang.
    Men det är möjligen en stor faux pas.

  • Ordet mersmak har jag svårt att dela Masse. När spelare och ledare själva är kritiska mot den egna insatsen känns det inte särskilt bra. Det är absolut en okej start och om Sverige växer in i turneringen och blir bättre för varje match kan du mycket väl få rätt i slutändan. Men är det här den nivån Sverige håller under mästerskapet blir det tufft. Det är svårt att ändra på spelarnas form och ärligt talat kändes många ganska långsamma i både ben och huvud igår. Speciellt i kontringarna måste tempot och beslutsfattandet höjas rejält.

   Jag hoppas du har rätt och att Sverige trycker gasen i botten mot Schweiz och kör över dem men jag är inte så säker på att det blir så. Men kanske behövde laget bara en genomkörare för att komma igång.

   • ”Mersmak” i betydelsen ”närmare segern”. Jag är helt ense med dig om att det såg segt ut, och inte alls så bra som man hoppats. Blackstenius löpande är nog väldigt viktigt för att grundspelet skall sitta? Å andra sidan är Holland mycket bra på att få motståndarna att se dåliga ut.
    Jag såg tyvärr Schweiz två sista träningsmatcher (sammanlagt 0-11), och kan vi inte göra 2-3 mål på dem är det rätt illa.

    • Portugal gjorde två på dem och var närmast segern av vad jag såg så vi bör nog kunna sikta högre än 2-3 mål!

    • Då är jag med dig😀 Absolut var Sverige närmast segern. Var jag som tolkade det lite fel bara.
     Ja Sverige borde göra 3 eller 4 mål mot Schweiz iallafall. Såg bara delar mellan Portugal och Schweiz och deras backlinje såg långsam ut så vi ber till gudarna att Blackstenius kvicknar till så kan hon nog smälla dit några bollar.
     Med alla problem Nederländerna har med skador och covidfall har Sverige fått en ”andra chans” om man kan säga så. De har ju faktiskt inte gjort så många mål i de senare matcherna heller. 3-0 mot Bulgarien och 2-0 mot Finland är inte särskilt bra. Jag tror Sverige kan få en bättre målskillnad.

 9. Svenskorna sprang förvisso. Men sprang dom i högt tempo? Tillräckligt för att undvika förlust orkade våra svenska hjältinnor löpa

  • Det var väl snarare de nederländska spelarna som lyckades undvika förlust? Sverige tog trots allt ledningen medan det var de som kvitterade.

 10. Jackie Groenen covid-positiv. Det var en nyhet varken Nederländerna, Sverige eller EM-arrangören ville läsa. Kommande vecka blir nervös på många sätt.

 11. För guds skull, måtte det inte bli en minipandemi bland EM-trupperna! Hur många reserver har Nederländerna att kasta in om Groenen får sällskap i sjukstugan av lagkompisar?

  • Jag skulle bli förvånad om det inte dyker upp några fall i det svenska lägret snart också. England har redan fått några fall dem med.

   • Jag kommer inte ihåg det, har bara en vag känsla, men visst fan har det varit fall där man är rätt säker på att motståndare har smittats vid matchtillfället?

 12. Det sägs ju att nederländare från andra delar än regionen Holland inte vill bli kallade holländare, men samtidigt ropade publiken Holland. Förvirrande minst sagt.

  • Jag har fattat det som att fotbollslaget kan/brukar kallas ”Holland”, samtidigt som ordet ”holländare” uppfattas som irriterande (av många nederländare).

 13. Mycket underhållande och bra match av bägge lagen. Vi jublade och sjöng här hemma. 4 av 5 för svenska laget i betyg från mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.