Covid i svenska EM-laget – som saknar AC

Det är tydligt att man inte skall få vara lugn och nöjd speciellt länge i det här mästerskapet. För någon timme sedan meddelade det svenska lägret i England att man fått in covid i truppen.

Vid en pressträff alldeles nyss meddelades att det handlar om två spelare och en ledare, och att de ha isolerats.

Med tanke på att det är extremvärme på gång och landslaget inte har AC på sina hotellrum kan jag tänka mig väldigt många roligare saker än att ligga isolerad i ett bastuvarmt hotellrum.

Vilka spelare det handlar om har inte meddelats, men det lär väl bli offentligt ganska snart. Oavsett vilka är det här förstås ett stort orosmoment för hela truppen med fyra dagar till kvartsfinal.

Det är ju ganska många lag som har drabbats av covid under mästerskapet. På rak arm kan jag komma på Österrike (Laura Wienroither och Katharina Naschenweng), Italien (Valentina Cernoia), Tyskland (Lea Schüller), Nederländerna (Jackie Gronen och Vivianne Miedema), Finland (Tinja-Riikka Korpela), England (Ellen White innan turneringen och förbundskapten Sarina Wiegman) och nu Sverige. Groenen och Wienroither har kommit tillbaka i spel. Även Schüller rapporteras vara friskskriven.

8 tankar på “Covid i svenska EM-laget – som saknar AC

 1. Det kändes bara som en tidsfråga innan det skulle drabba även Sverige. Vi får nog dessvärre lära oss att leva med det här.

  Det positiva är ju att Sverige bör klara av Belgien, Italien eller Island även utan några nyckelspelare. Sedan får vi hoppas de är tillbaks till semin. Det verkar ju som det är två startspelare iallafall eftersom dem som inte spelade från start igår tränade på förmiddagen. Man kan ju tänka att en av dem är Angeldahl som skulle varit på pressträffen?

 2. Som någon påpekade – det var inte så smart att träffa anhöriga. Bättre nu med Covid än inför en eventuell semifinal dock. Ingen AC? Hmmm…det borde inte kommit som någon överraskning för de 20-tal ”ledare” (överledare, underledare, halvledare och allmänt löskefolk) som drar runt med landslaget. Vem bokade hotell? Landslagschef MDL kanske kunde göra lite nytta och tjacka fläktar?

  • Är det någon som vet exakt vad Marika Domanski Lyfors arbetsuppgifter är? Vad har hon till exempel för funktion under matcherna när hon sitter med vid avbytarbänken?

   • Bra fråga. Åker räkmacka? Flyter ovanpå? Solar sig i glansen? Men det där med arbetsuppgifter låter otäckt – och så onödigt dessutom. Hon är ju chef! Fanns ens denna befattning innan MDL fick den i present av SvFF för lång och trogen tjänst? Jodå, hon har nog arbetsuppgifter: som sammanhåller, koordinerar, representerar, letar förbundskapten vart fjärde år och så vidare, med andra ord inte för betungande. Som det brukar vara i organisationer när de inte vill tala om vem som gör vad och om en befattning egentligen behövs. Det hade väl varit elakt av SvFF att ge en gåva som innebär hårt arbete – usch! Men hittar någon en befattningsbeskrivning så vore det spännande att se!

   • Någon mer handgriplig funktion har hon inte, samordnare snarare, och så ingår förstås att peppa spelare och ledare. Lämplig plats: avbytarbänken, mitt i smeten. Landslagschefstjänsten kan ses som ett hedersuppdrag och inrättad som en belöning för lång och trogen tjänst. Det är stort, fast inte fint nog att berättiga till en plats bland honoratiores (kungar, presidenter, idrottspampar, kändisar och annat bättre sortens ”löskefolk”) på hedersläktaren – där får givetvis ordförande Karl-Erik Nilsson sitta.

    • Peppa för 50-70 papp i månaden (gissningsvis)? Då är det inget ”uppdrag”, utan en tjänst och befattning – sorgligt nog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.