Lugnet i väntan på finalerna

Det känns lite konstigt med flera dagar på rad utan mästerskapsmatcher. Men snart är lugnet över. I natt är det först en helt avgörande VM-kvalmatch. Klockan 02.00 på Viaplay kan man se Argentina och Paraguay göra upp om Sydamerikas tredje och sista direktplats till nästa års mästerskap.

Hittills är 21 av 32 VM-platser bokade. I natt får vi alltså ett 22:a VM-lag. Och i morgon förmiddag möts Fiji och Papua Nya Guinea om en plats i det interkontinentala playoff som skall spelas i Nya Zeeland i mitten av februari nästa år. Då skall tio lag göra upp om de tre allra sista VM-platserna.

På söndag 02.00 är det alltså final i Sydamerika mellan Brasilien och Colombia. Även den matchen går att se på Viaplay. Och 18.00 sänds EM-finalen på SVT2.

En nyhet är att mästarlagen i EM och Copa America skall mötas ett slags interkontinental final med det fina namnet ”UEFA–CONMEBOL Women’s Finalissima”. Det är väl lite kul. Samtidigt är det ju så att den matchen hade haft större värde på herrsidan, där Europa och Sydamerika är de bästa världsdelsförbunden. Så är det ju inte på damsidan.

Slutligen finns det tydligen svenskar som ganska snabbt kunde komma över tisdagens tunga semifinalförlust.

13 tankar på “Lugnet i väntan på finalerna

   • Nu svarade jag innan jag hade kollat vad som var fel. Utgick bara ifrån att jag hade tagit fel på Paraguay och Uruguay. Men det var ju Brasiliens finalmotståndare jag hade missat. Den är ju värdnationen Colombia. Apropå dem så noterar jag att jättetalangen Linda Caicedo kopplas till Barcelona.

    • Japp men hoppas hon ej går ditt de såg man med andrade. Bättre ta ett mellan steg först gå till ett mittenlag där man får speltid.

 1. Är det inte konstigt att arrangören av nästa EM-slutspel ännu inte är utsedd? Samma gäller för övrigt när VM för damer spelas, man vet inte vem som ska arrangera nästa slutspel förrän ganska långt efter det närmast föregående VM-slutspelet har avslutats. I herrfotbollen vet man alltid vem arrangören av kommande mästerskap är, i alla fall ett par år innan det i tid närmaste mästerskapet ska spelas.

  • Angående nästa EM-slutspel, 2025, så skall det bestämmas i december och ansökningarna skall vara inlämnade i augusti. Polen, Frankrike, Sverige/Norge/Danmark/Finland, Schweiz/Liechtenstein torde ha lämnat in ansökan eller åtminstone vara på väg att göra det. Tidigare har nämnts Ukraina, men det troliga är att de inte söker. Min gissning är att Frankrike får det.

 2. Haha! Björn Ulvaeus har bott i England för länge. Nå, han bär ju iallafall en svensk landslagströja så han har nog hjärtat på rätta stället trots allt. Rolig kommentar från en av hans twitterföljare: ”Maybe next time we send some idealised holographic avatars of the players out on to the pitch.” Förresten, när vi får revansch i VM nästa år hoppas jag musikkunnige Gerhardsson ser till att laget firar genom att spela Beatles. Blir intressant att se om Paul McCartney då skickar en hälsning och gratulerar.

 3. För oss i sofforna och framför ”apparaterna” känns det långa uppehållet märkligt. Ungefär som om allt är över, eller, som om en teaterföreställning avbryts före sista akten för att färdigspelas dagen därpå. Hoppas all vår väntan är värd besväret när krutröken lagt sig på Wembley.

 4. I Damallsvenskan kan vi konstatera att AIK ger upp chansen att stanna kvar i högsta serien genom att sälja Hanna Davison och Jenny Danielsson till Rangers.

  Jag tror bara det är en tidsfråga innan AIK lägger ner damfotbollen. Ledningen bryr sig inte ett skit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.