Firande i London – och Frankfurt

Det är dagen efter EM 2022 och mästarinnorna har firats i London. Och silvermedaljörerna har hyllats i Frankfurt.

Lionesses (lejonhonorna) hade sin hyllning på Trafalgar Square. Av tv-bilderna att döma hade man kunnat valt en betydligt större plats, för nog borde man kunna fått fler än 7000 närvarande på firandet?

Flera av spelarna hade rätt feta solglasögon på sig. Det kan ha haft en koppling till det rika intag av alkohol som intogs i går. Förbundskapten Sarina Wiegman tyckte att det blev lite för mycket alkohol på flera håll.

Det verkar helt klart som att det engelska laget firade kungligt under gårdagen. Under EM tycks de ha skickat fram en spelare om dagen till presskonferenserna. Men i går skickade man en jättedelegation till den officiella presskonferensen.

Firandet började redan ute på Wembleys gräs. Bland annat tog Chloe Kelly BBC:s mikrofon och stack…

…och Sarina Wiegman dansade omkring

Guldskytten Chloe Kelly firade sitt segermål på ett sätt som påminde om USA:s Brandi Chastain vid VM-guldet 1999. Den bild på Kellys firande som syns nedan, och togs av Reuters Lisi Niesner har alla förutsättningar att bli klassisk. Kolla hur snyggt man ser Kelly på tröjan.

Nämnda Brandi Chastain uppmärksammade Kellys målfirande och konstaterade att ett sådant mål leder till billig mat och dryg under resten av livet.

Jag hörde att London i går närmast var kliniskt fritt från info om att det skulle spelas en EM-final i stan där England var ena parten. Men trots det noteras att guldmålet drog ner jubel även på andra ställen än inne på Wembley.

Men faktum är att det varit hyllningar på fler ställen än i London i dag. När det tyska landslaget landade i Frankfurt fick silvermedaljörerna ett mäktigt mottagande på rådhusplatsen, Frankfurter Römer.

4 tankar på “Firande i London – och Frankfurt

 1. Om någon tror att allt är hunky dory i AIK så är Aftonbladets artikel intressant.
  Det är helt uppenbart att den här säsongen är havererad och att AIK kanske inte tar en enda poäng till. (Jag hoppas så klart att jag har helt fel, och att laget samlar ihop sig.)

  Stämningen i laget återspeglades nog rätt väl förra helgen, när det först blev 0-6 mot Eskilstuna i en träningsmatch och sedan nyheten om de tre spelarna som lämnade kom ut dagen efter.

  https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/47y5wE/jenny-danielsson-talar-ut-om-aik-darfor-lamnade-jag

 2. Vilka unga spelare kommer underifrån och kan hota om en plats i Sveriges VM-trupp 2023? Är faktiskt lite oroad beträffande återväxten…

  • Återväxten finns, men knappast till VM 2023. Där blir det nog ungefär samma lag som i år. Till EM 2025 bör däremot spelarna födda 2003-2005 ha slagit sig in i landslagstruppen. I de kullarna finns rätt många spännande spelare.

 3. Det känns i efterhand verklighetsfrämmande att Sveriges damer skulle ta emot segerbucklan och publikens ovationer på Wembley den 31 Juli i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.