Betas konstigaste startelva

Vi står inför en spännande damfotbollshelg. Själv inleder jag den på Kristianstads fotbollsarena och den superintressanta toppmatchen Kristianstad–Hammarby.

På väg in på arenan mötte jag Elisabet Gunnarsdottir som sa att hon hade satt ihop sin konstigaste startelva. Och med tanke på hur mycket hon brukar röra runt i laget lär det vara något i hästväg. Hon hintade att Emma Petrovic kommer att spela mittback.

Känns som att Hammarby är rätt klar favorit i den här matchen, även om gästerna också har lite strul i truppen, bland annat på målvaktssidan. Man har även Elise Kellond-Knight på bänken. Kan det ha att göra med att det var här hon skadade knät för drygt två år sedan?

3 tankar på “Betas konstigaste startelva

  1. Själv satt jag bänkad framför Arsenals ligapremiär och jag blev inte besviken. Det var 3 svenskor från start med Olme, Kullberg och Blackstenius, Kullberg fick dock bara vara på planen i 7 min innan hon satte krokben för poolaren Blackstenius. Hon kom helt fel in i situationen och det var inte så mycket att snacka om. Dock borde Stina vinkats av för offside.

    Överlag såg det bra ut i spelet och man centrerar väldigt mycket för att sedan försöka hitta ut på kanterna. Jag tycker redan nu det finns en större tydlighet i vad man ska göra och kemin mellan spelarna ser bättre ut. Extra kul att min nya favoritspelare Laura Weinroither fick chansen från start! Defensivt är hon redan nu en av de allra bästa, väldigt svår att ta sig förbi. Att Vivstenius skulle leverera visste man ju 👍 De fortsätter hitta varandra, noterbart i den här matchen är att det inte bara var Miedema som spelar fram till Blackstenius, de sätter upp varandra i bra lägen och bjuder tillbaka. Igår kväll började även ett nytt samarbete växa fram mellan Mead och Stina. 2-0-målet var kvällens pärla där först Williamson hittar in till Mead strax utanför straffområdet, hon smeker sedan fram en liten yttersida till en djupledslöpandes Blackstenius som sedan dunkar upp den i bortre krysset. I dem lägena finns det ingen spelare jag hellre skulle ha än Blackstenius. Där vet man att det kommer bli mål! För mig hör hon till åtminstone de 5 bästa niorna. Jag ser inte så många som är bättre, Katoto och Kerr är för mig på en egen nivå. Men sedan tycker jag numera att det är ganska jämnt mellan Hegerberg, Blackstenius och Schuller. Finns säkert någon som jag glömmer också men Blackstenius är absolut där uppe och tampas.

    Även Hurtig fick göra sin debut och det såg bra ut direkt. Sättet Arsenal spelar på tror jag passar henne riktigt bra. Här får hon använda både sin genombrottsförmåga men igår tyckte jag även att hon såg ut att ha ganska kul när hon fick vägga sig fram på lite mindre ytor som hon också är vass på. Bjöd dessutom hemmapubliken på en klack som får Zlatan att bli avis! Hon var nära på att näta direkt i första matchen men det får vänta ett tag till. Det är dessutom tydligt att Eidevall ser henne som vänsterytter. Blackstenius och Hurtig bytte med varandra men då var det Mead som tog rollen som nia och Hurtig gick ut på kanten.

    Till min stora glädje haglade det in notiser från alla möjliga mediehus efter matchen. Sportbladets Frida Fagerlund som är bosatt i London gjorde intervjuer med både Blackstenius och Eidevall efter matchen. Kul att man verkar ta den internationella damfotbollen på stort allvar. 5+ till Sportbladet för det men många andra sportsajter ska ha beröm även dem.

    I ett tidigare inlägg diskuterades det flitigt vilken liga som egentligen är tuffast och jämnast. Jag kastade även ett getöga på Frankfurt-Bayern som för övrigt spelades på Deutsche Bank Park som är herrarnas arena. Där är det bara att konstatera att den matchen kunde ha slutat hur som helst och jag blev imponerad av Frankfurt som stod upp riktigt bra. Båda lagen är väldigt välcoachade. Bayern gjorde kanske ingen supermatch men var inte på något sätt dåliga. Jag tror WSL kommer behöva jobba hårt för att hålla samma nivå som Bundesliga. För den här matchen var det klass på rakt igenom 👍

  2. Vi fick i alla fall se årets målvaktstavla….utan det tidiga målet hade det kunnat bli en annorlunda match. Tråkigare debut får man leta efter. Det är kanske bara Lindahls återkomst som är lika olycklig, fast på ett annat sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.