Starkaste möjliga franska lag på Gamla Ullevi

Jag har just kommit till Gamla Ullevi för kvällens folkfest mot Frankrike. Det var en trevlig promenad från parkeringen tillsammans med massor av förväntansfulla småtjejer klädda i gult och blått.

Väl i presscentret kunde jag lite oväntat konstatera att Frankrike startar med bästa möjliga elva, precis som man gjorde mot Tyskland i fredags. Det vill säga Pauline Peyraud-MagninEve Perisset, Wendie Renard, Aissatou Tounkara, Selma BachaCharlotte Bilbault, Kenza DaliKadidiatou Diani, Grace Geyoro, Delphine CascarinoOuleymata Sarr.

Med Diani och Cascarino blir det åka av på kanterna. Det blir spännande att se hur Sverige hanterar det. Det svenska laget är uppställt enligt 3–4–2–1 i dag också: Zecira MusovicAmanda Ilestedt, Nathalie Björn, Magdalena Eriksson (lagkapten) – Olivia Schough, Filippa Angeldahl, Elin Rubensson, Jonna AnderssonKosovare Asllani, Lina HurtigStina Blackstenius.

Om den formationen stämmer kommer det att falla på Schough och Andersson med understöd av Ilestedt och Eriksson att hantera de snabba franska kantspelarna. Det blir intressant att se hur det funkar.

1 tanke på “Starkaste möjliga franska lag på Gamla Ullevi

  1. Tittar man spelare för spelare så ”borde” Frankrike ligga före Sverige på rankingen. Och gå längre i mästerskapen. Det understryker Sveriges styrka; laget.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.