…och nu är guldet klart – Grattis FC Rosengård

Kalmar lyckades få med sig en poäng från Linköping Arena. Därmed är det klart att SM-guldet även i år hamnar i Malmö. Stort grattis till FC Rosengård som naturligtvis är en väldigt värdig vinnare.

Om man säkrar guldet redan med två omgångar kvar att spela är det ju liksom ingen diskussion.

Trots tunga skador på bärande spelare har Rosengård varit ostoppbart i årets seriespel. Under de fem första omgångarna ledde man inte tabellen, men laget hade hela tiden samma poäng som serieledarna. Efter omgång 6 var Rosengård högst upp i tabelltoppen. Och där har man legat kvar sedan dess.

5 tankar på “…och nu är guldet klart – Grattis FC Rosengård

 1. Det går att klaga på kvaliteten i årets upplaga av OBOS Damallsvenskan, men Rosengård visade trots allt upp den stabilitet som ett guldlag ska ha. Envetna och svårslagna. Ett tag kändes det som att de avgjorde nästan varje match på tilläggstid eller åtminstone i slutet av matcherna. Jag kan tycka att både Linköping och Kristianstad bitvis visade upp högre toppar i spelet än vad Rosengård gjorde i år, men de saknade jämnheten. Grattis Rosengård!

 2. Det är bara lyfta på hatten för vad de gör där nere i Skåne! Att bli av med både Seger och Cankovic under säsongen är supertufft. Ändå lyckas de formera om laget och hittar sätt att vinna fotbollsmatcher. Men jag måste säga att damallsvenskan kvalitetsmässigt blir allt sämre. För Rosengård har verkligen inte haft någon perfekt säsong, de har inte spelat särskilt bra fotboll alla gånger heller, men de har vunnit matcherna. Jag är besviken på både Häcken, Linköping,KDFF och delvis Bajen. Tycker något av de lagen borde ha kunnat utmana bättre. Det är några enstaka matcher under säsongen som har hållit någorlunda bra kvalite med högt tempo och bra tekniskt utförande. Bajen-Linköping var för mig årets match där det var kamp, intensitet och fina individuella prestationer. Men i majoriteten av matcherna är kvaliteten rätt dålig faktiskt. Det går långsamt och många av spelarna har inte tekniken som krävs för att kunna spela i ett högre tempo. Annars tycker jag det är just LFC som har varit roligast att titta på i år.

  Jag är ändå nöjd med den poängen Kalmar lyckades ta igår. Den var otroligt viktig och nu har vi allt i egna händer. Det kan inte bli sämre än kval och AIK i sista matchen har förmodligen ingenting att spela för. Men än vågar jag inte pusta ut.

 3. I stora drag en väntad landslagstrupp som togs ut i förmiddags. Känns som det är dessa spelarna, minus ett par som kommer åka till VM förutom målvakterna då. Det är Rolfö, Seger och Glas som ska in ifall de sistnämnda hinner komma i form efter sina skador. Kul att Hanna Lundkvist får chansen, hon har fått en del speltid i Atletico. Det är väl högerbacksplatsen som för tillfället är mest öppen tills Glas kommer tillbaka. Ilestedt har fått störst förtroende där hittills och gör det bra defensivt, offensivt tycker jag dock man tappar mycket med henne som högerback. Då är både Lundkvist och Nilden intressanta där. Ilestedt spelar bara högerback i landslaget medan både Nilden och Lundkvist är mer vana vid positionen. Sedan tycker jag Ilestedt och Björn är det bästa mittbacksparet så ser hellre Ilestedt som mittback. Amanda Ilestedt är i mina ögon vår mest kompletta mittback, har både fysiken och en bra passningsfot som hon dock inte alltid visar upp i landslaget. I PSG står hon ofta för fina uppspel, det vill vi se mer av i landslaget också👍 Björn är inte lika starkt i duellspelet än därför tycker jag dem kompletterar varandra bra! I Juventus har Sembrant sett skakig ut, ska hon spela måste det nog vara i en trebackslinje, Asllani visade förra helgen att hon annars inte riktigt hinner med i löpduellerna längre. Hon behöver vara mer skyddad i en trebackslinje numera. Därför blir det intressant vilken formation de väljer.

  Jag kan köpa att Gerhardsson väljer att ställa över Rolfö den här gången. Men jag tror inte att det enbart handlar om att han vill se andra spelare på hennes position. Då tycker jag det finns andra positioner som det behöver testas mer på och andra spelare som han hade kunnat ställa över. Jag tror det handlar lite om belastning. Rolfö har inte sett ut att vara i någon toppform under hösten och sa ju själv att hon var lite sliten under EM. Att då flyga över hela jorden med tidsomställningen och allt vad det innebär kanske inte är vad hon behöver. Barca spelade väldigt många matcher förra säsongen och kommer göra det den här säsongen också. Rolfö är nog den Gerhardsson plitar ned först i sin startelva. Nu är ju frågan vilka som får chansen på hennes position? Schoug och Hurtig ligger väl bäst till. Dock tycker jag inte någon av dem har visat någon vidare form på sistone. Kaneryd och Janogy är två andra som kan spela på den kanten. Kaneryd gjorde ett bra inhopp mot PSG på den positionen. Som det är just nu vill jag se följande startelva.

  Musovic i mål-Nilden-Ilestedt-Björn-Andersson. Stabila mittbackar som tillåter Nilden och Andersson att gå på lite offensiva äventyr. Angeldahl och Rubensson såg bra ut mot Frankrike så det är bara fortsätta bygga på det. Jakobsson-Asllani-Kaneryd-Blackstenius. Jakobsson och Kaneryd har varit de bästa yttrarna under hösten och Asllani tillsammans med Blackstenius brukar vara en bra combo! Eriksson kommer ju såklart spela oavsett om jag vill det eller inte😅

 4. Du har fel! 😀
  Jag håller mestadels med dig, om vi nu ska vara seriösa, om statusen på flera av spelarna. Sembrant har inte varit så skakig i mina ögon som i dina, men hon har inte varit speciellt bra heller. Ilestedt har varit kanonbra i de matcher jag sett med henne (missade tex landslagets match mot Spanien, hon spelade väl?) och visar i PSG att hon är en ledare numera också. För mig gjuten i mitten nu. Men Eriksson har också varit riktigt bra i Chelsea nu när hon spelat och tycker hon är bättre som mittback än Björn faktiskt. Men så vill jag gärna ha min namne på planen i mitten istället. Viktigast är dock att vi har ytterbackar och inte slänger in Eriksson eller Ilestedt där bara för att ha dem på planen, jag skulle hellre ta Sandberg eller Wijk där faktiskt. Sveriges spel kräver lite offensiv kraft från ytterbackarna och bäst är väl om man kan få in tex Nildén där ja.

  På mitten tycker jag Björn ska in, om han vill köra på de vanliga spelarna alltså. Annars tycker jag Freja Olofsson i Real ser väldigt intressant ut. Bra på att hålla bollen i rörelse, väldigt lugn och trygg under press, kan slå offensiva genomskärare (sällan men hon gör det bra när hon försöker) och visade mot tex Diani att hon är riktigt starkt defensivt. Visst, hon spelar enkelt men det är väl vad man vill ha av en Seger-ersättare? Men nu är hon inte uttagen tyvärr. Men det blir väl Rubensson och Angeldahl, ett mittfält jag faktiskt inte är så förtjust i då jag tycker det är för klent.

  Offensivt är det värre eftersom många är i halvdan form eller får knappt med speltid. Kaneryd ska spela, även om hon gjorde en slät figur i gårdagens match i CL. Stina får väl leda linjen som vanligt, och sedan…vete tusan. In med Blomqvist på kanten eller i mitten med Stina ut på kanten? Blomqvist får minimalt med speltid men är pigg och formen ser inte usel ut som tex för Hurtig. Jacobsson har varit bra och San Diego tappade enormt när hon byttes ut i semin i NWSL men jag vill få in Blomqvist.

  Så startelvan…
  Musovic (är självklar då hon varit bra när hon fått spela.)
  Nildén-Ilestedt-Eriksson-Andersson
  Angeldahl-Björn-Asllani (Rubensson som förste ersättare för de två förstnämnda)
  3 av Kaneryd, Jacobsson, Blackstenius och Blomqvist,
  Sedan skulle jag som sagt helst sett Olofsson istället för Björn, eller kanske med Björn kvar och så blir anfallet Kaneryd-Blackstenius-Asllani med den senare i en fri roll. Men jag vet inte hur mycket Gerhardsson kommer testa på olika saker den här samlingen, det borde kunna vara tid för det men visst kommer han snarare försöka bygga vidare på matchen mot Frankrike bara?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.