Eskilstuna får ingen elitlicens – Uppsala är just nu i damallsvenskan

I eftermiddag har Eskilstuna United meddelat på sin hemsida att klubben inte får elitlicens för 2023. Det kan knappast ha hunnit vinna laga kraft. Jag hittar inget på förbundets hemsida om överklaganstid. Men i nuläget ser det alltså ut som att IK Uppsala Fotboll trots allt kommer att spela i damallsvenskan nästa år, medan Eskilstuna flyttas ner i elitettan.

För Uppsala blir silly season ännu klurigare än den redan var. I och med att laget kvalade så kunde man inte starta sin silly season förrän tre veckor efter alla andra lag.

Nu är risken att Uppsala kommer att sväva i ovisshet om sin divisionstillhörighet i ytterligare några veckor. Något som förstås försvårar rekrytering av spelare.

10 tankar på “Eskilstuna får ingen elitlicens – Uppsala är just nu i damallsvenskan

 1. De kan överklaga fram till 19 december enligt Sportbladet. Knivigt läge som sagt för Uppsala som väl redan hunnit tappa någon spelare?

   • Hur som helst försvinner ett bra lag från serien och det ersätts av ett lag som förmodligen kommer vara slagpåse. Inte speciellt bra för serien i stort?! Det positiva är att flertalet spelare från Eskilstuna kan spridas ut över flera lag och förstärka dem. Så topplagen och de precis under kommer bli starkare och säkerligen jämnare. Men bottenlagen lär vara minst lika svaga som föregående säsong.

  • Kanske att några från Eskilstuna i så fall kan hamna i Uppsala? Det är ju ändå, efter omständigheterna, inte jättelångt mellan Eskilstuna och Uppsala. Hade varit värre om det var Umeå som fick en ev. vakant plats rent geografiskt för spelarna. Även BP kan man tänka sig är aspiranter på att ev. värva in några och Norrköping.

 2. Läste i tidningen Offside om Ifö Bromölla i elitettan att de reste ca 1300 mil under säsongen. Jag uppskattade att dom la ca 160 tim på resandet. Att dom beräknade en merkostnad på 1,2 milj kronor. Nu åkte ju Team TG ur och det är till Umeå den längsta resan. Ja det är en dyr serie Eskilstuna hamnar i. Ur askan in i elden ?

 3. Jag tycker inte att varken Eskilstuna eller Uppsala får dom rätta förutsättningarna inför 2023, med tanke på den sena handläggningen och överklagande tiden. Eskilstuna kommer att tappa spelare oavsett för ingen vågar stanna och vänta på beskedet och kanske riskera elitettan. Uppsala kan inte värva spelare för dom vet inte vilken serie dom hamnar i. När frågan är utredd finns inga spelare att tillgå.

  • Håller med dig! Det blir inte lätt att jobba mot nästa säsong med den ovissheten.

   Dock är det ju Eskilstuna som har satt sig i den här situationen från första början, genom en ansvarslös hantering av sin ekonomi. Så jag har lite svårt att tycka synd om Eskilstuna som klubb. Spelare och tränare lider jag något enormt med men ledningen har bara sig själva att skylla. Var gäller Uppsala så kan man ju säga att de ofrivilligt blev indragna i den här soppan. Vi får hoppas det blir en bra lösning för båda klubbarna men just nu hänger båda mot repen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.