Storm i Frankrike – Renard, Katoto och Diani pausar sina landslagskarriärer

Det blåser upp till orkan i det franska landslaget. Under fredagen har stjärntrion Wendie Renard, Kadidiatou Diani och Marie-Antoinette Katoto meddelat att pausar sina landslagssatsningar.

Lagkapten Renard skriver på sitt Instagramkonto att det franska landslagsupplägget är långt ifrån det som krävs på högsta nivå, och att hon inte orkar vara med mer.

Diani skriver om att hon väljer att satsa på klubbkarriären med tanke på hur landslaget leds. Men att hon kan tänka sig att komma tillbaka till Les Bleus om det genomförs genomgripande förändringar.

Vi har alltså fått ytterligare ett land där spelarna vänder sig mot landslagsledningen och/eller förbundet. Sedan tidigare stormar det ju i Spanien och Kanada. Vi får se om någon av de här stormarna har blåst över när det är VM-premiär i juli, eller om de här konflikterna kommer att bli damfotbollårets följetong.

6 tankar på “Storm i Frankrike – Renard, Katoto och Diani pausar sina landslagskarriärer

 1. Träningsmatch IFK Norrköping – Jitex på Parkens plastmatta. 8-0 (5-0), första målet efter två minuter och sedan körde IFK på och tillät inte Jitex att komma i närheten av några farliga chanser. Två mål var av My Cato och Wilma Leidhammar. Matchen mot IFK Kalmar nästa helg lär bli en bättre värdemätare på Norrköpings status.

 2. Det är väl så att Kanada vänder sig mot sitt förbund och inte mot FK?
  Däremot kan Sveriges VM-motståndare italien komma upp på ”listan” tillsammans med Frankrike och Spanien. Möjligen räddade Rosucci jobbet för Bertolini till efter VM när hon satte 2-1 på tilläggstid mot Sydkorea häromveckan….
  Tre segrar (Moldavien, Rumänien, Sydkorea) på de tolv senaste imponerar inte!
  Den spanska konflikten är oerhört sorglig! Har utvecklats till en maktkamp där män i Spaniens fotbollsförbund inte kan acceptera kritik från kvinnor och lösa problemet. Debatten om FK Jorge Vilda är lämplig att leda landslaget har försvunnit helt.
  Förvisso har Spanien ett dugligt B-landslag men i VM vill man se de bästa.

 3. På det nationella planet har några matcher spelats i Svenska Cupen dam. Mest ögonbrynshöjande slutresultat var att Kristianstad näpste Rosengård med 1-0. Blir intressant för fortsättningen. I Alingsås manglade Linköping hemmalaget med siffrorna 7-0, också anmärkningsvärt med tanke på tiden på säsongen. Flera olika målskyttar dessutom. Det är nu helt uppenbart att arma Alingsås hamnade i ”dödens grupp” och får ta cupmatcherna som nyttiga genomkörare inför sin Elitettansäsong.

 4. Glöm inte bort att Amadine Henry och Le Sommer bojkottar sedan tidigare. Två väldigt stora tapp för Frankrike de senaste åren.

 5. Det är väldigt svårt att förstå vad missnöjet med förbundskaptenen handlar om när dom missnöjda spelarna är så svävande. ”Vi är missnöjda med situationen i landslaget” och inget mer, typ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.