VAR räddade Chelsea på tilläggstid – Berger blev straffhjälte

Det såg ut att bli fyra lag från fyra olika ligor i semifinalstadiet av Champions League. Men Chelsea vände i absolut sista sekunden mot Lyon – och ordnade så att London fick två semifinallag.

Tisigare i dag fick Tyskland en semifinalist när Wolfsburg vann mot PSG. Dagens match slutade i och för sig 1–1, men tyskorna hade ju med sig en 1–0-seger från första matchen och vann således med totalt 2–1.

Därmed stod det klart att första semifinalen skulle spelas mellan Wolfsburg och engelska uppstickaren Arsenal.

I torsdagens sena match såg det ut att även bli en fransk semifinalist. För Chelsea tappade den 1–0-ledning man hade inför avspark. Regerande mästarlaget Olympique Lyonnais gjorde ett mål under ordinarie tid (Vanessa Gilles) och ett i förlängningen (Sarah Däbritz). Efter 120 minuter såg det ut att bli fransyskorna som avancerade till semifinal med totalt 2–1.

Men det vände på övertid. I minut 122 föll Lauren James i straffområdet efter en sammanstötning med Vicki Becho i straffområdet. VAR kopplades in. Jag tyckte inte att det var en självklar straff. Men det var en straff som man kan blåsa för. Och efter att ha kollat flera repriser valde kroatiska domaren Ivana Martinčić att peka på straffpunkten.

Det blev Maren Mjelde som ställdes mot Cristiane Endler. Mer än fem minuter efter själva straffsituationen skickade norskan upp kvitteringen i taket bakom Endler. Och det blev straffläggning.

Där ställdes Mjelde mot Endler igen direkt i första straffen. Norskan satte dit bollen en gång till – och förde upp Chelsea i ledning med 3–2. Därefter följde mål från Dzsenifer Marozsan (3–3), Sam Kerr (4–3), Ada Hegerberg (4–4) och Jessie Fleming (5–4) innan Ann-Kathrin Berger räddade Wendie Renard:s straff.

Men Endler kontrade direkt genom att rädda Chelseas fjärde straff från Lauren James. Däbritz kvitterade till 5–5 via Bergers vänsterhand, och Jess Carter återgav Chelsea ledningen. Det skulle visa sig bli segermålet. För Berger gjorde en fin räddning när Lindsey Horan slog Lyons sista ordinarie straff. Chelsea till semifinal mot Barcelona.

5 tankar på “VAR räddade Chelsea på tilläggstid – Berger blev straffhjälte

 1. Trevlig match där Magda inte hade sin bästa dag i straffområdet. Har en fråga vad du tycker Johan? Chelsea får en straff genom VAR granskning, sen i själva straff läggningen är Berger minst en meter utanför mållinjen i båda straffarna hon räddar, jag har för mig att målvakten måste ha minst en fot på linjen när motståndarna träffar bollen, varför går inte VAR in här och ser till att straffarna får slås om!! Skall VAR finnas måste det vara konsekvent i situationerna !!!

 2. Härligt att det blir lite omväxling (att Lyon åker ut). Magda gjorde verkligen en bra match i Chelseas backlinje. Kul!

 3. Vilken kamp det var mellan Europas kanske två mest fysiska lag. Inte så mycket skönspel men det smällde i närkamperna hela matchen igenom. Kul för våra svenskor där ute i Europa som får vara med om de här Champions league-kvällarna. Det är dessa matcher man kommer ihåg efter karriären. Det kan ju bli en het duell mellan Rolfö och Kaneryd ute på kanten. Det var länge sedan , om det ens har hänt att vi har haft såhär många svenskor så pass långt fram i turneringen. Som dessutom har mer eller mindre viktiga roller i sina lag. Vi har både Eriksson, Kaneryd som ju ändå får en hel del speltid, Blackstenius, Hurtig om hon kommer igång igen. Och Rolfö såklart som inte behöver någon större presentation. Är det världens hetaste spelare under de senaste veckorna?

  Om vi går över till landslaget ser jag verkligen fram emot mötet med Norge! Tror det kommer bli en riktigt bra match speciellt nu när Norge har alla sina stjärnor med. Nu har de faktiskt en minst lika stark startelva som Sverige. Deras mittfält och anfall kan man argumentera för är bättre och med alla våra backar borta så har vi inte så mycket vassare backlinje än dem heller. Tror Norge kommer vara väldigt sugna på att trycka dit Sverige för det var ju ett bra tag sedan de slog oss. Det kommer bli ett bra test in mot VM. Lägg därtill att många spelare är i samma klubb och en del väldigt bra vänner.

  Det var ett litet sidospår! Det som slog mig var att alla kvartsfinalerna var väldigt olika vilket är kul att se, man kan vinna matcher på olika sätt. Barca maler ner ett Roma som ändå stod upp förhållandevis bra. Rolfö bara fortsätter dominera sin kant i match efter match. Blir spännande nu när de möter Chelsea då hon kommer få försvara mer. På tal om Chelsea så är de mer en defensiv lagmaskin som går på snabba spelvändningar. Medan Wolfsburg är ett jämnt lag utan de här riktiga storstjärnorna om man bortser från kanske Popp. De har ett väldigt jämnt lag och malde till slut ner PSG. Arsenal kör med sitt höga presspel vilket de har fått bra utdelning på. De har verkligen börjat hitta rätt i anfallsspelet nu och spelar en fin fotboll.

  Det som talar emot de engelska lagen är alla skador de har. Dock verkar det ju inte påverka dom särskilt mycket. Arsenal såhär långt känns starkare än Wolfsburg. De körde över Bayern som Wolfsburg fick stryk av i ligan. Det som talar emot Arsenal är att ligan kommer leva hela vägen in så de måste slåss pl två fronter för att ta en cl-plats till nästa säsong.
  Barca ser jag som ganska klar favorit mot Chelsea. Tror de var glada över att slippa Lyon som har blivit deras boogieteam! Men tror Chelsea kan passa dem ganska illa också faktiskt. Vi såg hur Bayern kontrade sönder dem i gruppspelet och vann med 3-1. Chelsea är enligt mig Europas bästa lag på att vända spelet snabbt. Kan de lyckas vinna tillbaka bollen snabbt och ställa om när Barca har många spelare långt fram i banan kan dem såra Barcelona rejält. Dock är väl det mest troliga att Barca maler ner dem för det är i det låga försvarsspelet som jag tycker Chelsea har störst problem. Deras mittfält håller inte en särskilt hög nivå. Lägg till att Chelsea är kvar i FA-cupen och ska möta Arsenal mitt i allt också så blir det nog tufft. Men skulle Chelsea få tillbaka Bright, Harder och Kirby i form då är det skrällvarning.

 4. Wolfsburg slog ut Arsenal i kvarten ifjol 2-0, 1-1 och Chelsea i gruppspelet 4-0, 3-3, förluster i år mot Frankfurt ,vänskap , Hoffenheim och München kan ursäktas med att det var tre topplag i tyska ligan. Både Arsenal 0-1,och Wolfsburg 0-1 förlorade borta mot Bayern men vann hemma mot Bayern så jämförelser på den grunden blir osäker. Wolfsburg verkar stabilare mot internationellt motstånd än Bayern München. Om Arsenal haft sin totala formtopp och Wolfsburg väntar på sin, det får vi se i Semin. Formtopparna kommer och går under en lång säsong. Se Lyon ifjol. Barcelona är klar favorit mot Chelsea. men stänger Chelsea igen försvaret har dom en liten chans. I procent som man säger, Wolfsburg- Arsenal 51-49 ,Wolfsburg slår alltid ut engelska lag, nåja. Barcelona-Chelsea 85-15

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.