Avgörande kvalmatch för Vinberg

I kväll sitter jag på pressläktaren på Gamla Ullevi för att närstudera landslaget för första gången i år. Den första samlingen var ju lysande. Senast mot Danmark var det sämre.

Frågan är om det blir fågel, fisk eller mittemellan i kväll.

För en halvtimma sedan fick vi i media träffa nya förbundsbasen Fredrik Reinfeldt. Han sa väl inte något revolutionerande, men jag fick ändå ett ganska positivt intryck. Känslan är att han verkligen är intresserad och engagerad i damlandslaget och damfotbollen. Vi får se om den känslan är riktig.

Även om laget är formerat som 4–3–3 på pappret är känslan när man ser den svenska startelvan att det blir tre centrala backar i Nathalie Björn, Linda Sembrant och Magdalena Eriksson, och att Sofia Jakobsson och Jonna Andersson tar hand om varsin kant.

Känslan är också att det är avgörande VM-kval för Matilda Vinberg. Hammarbys talang finns med i startelvan. Där hade hon inte varit om inte förbundskapten Peter Gerhardsson hade haft med henne i VM-tankarna.

Så om Vinberg lyckas i dag kommer hon med stor sannolikhet få åka med till det mästerskap som inleds på andra sidan jordklotet om 100 dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.