Fördel Barcelona i halvtid mot Chelsea

Barca vann just bortamötet med Chelsea i Champions Leagues semifinal med 1–0. Målet var snyggt. Det gjordes av Caroline Graham Hansen strax efter att matchklockan hade passerat tre minuter.

Den spanska segern innebär förstås att det är klar fördel Barca inför torsdagens retur på Camp Nou (avspark 18.45 på DAZN).

Och det spanska mästarlaget var det bättre i dagens match. Chelsea hade en bra period under andra halvan av den första halvleken. Där gjorde man också ett snyggt, men solklart offsidemål. Men totalt sett var alltså Barca det klart bättre laget.

Under den första halvleken skapade man inte så mycket mer än målet. Men efter paus kunde gästerna ha gjort klart fler mål. Närmast kom inhopparen Marta Torrejon, när hon nickade en hörna i stolpen.

Tre svenska spelare fick speltid i matchen. Fridolina Rolfö och Magdalena Eriksson spelade hela matchen, medan Johanna Rytting Kaneryd byttes in med sex minuter kvar av ordinarie tid. Rytting Kaneryd hann inte heller göra något större avtryck.

Rolfö och Eriksson får båda ett klart godkänt betyg. Rolfö spelade vänsterback. Under den första halvleken var hon inte så framträdande som man vant sig vid den här våren. Men i den andra fick hon en större roll, och skapade också några lägen från sin kant.

Resultatet gör ändå att dubbelmötet lever inför returen. Hos Chelsea kan man också glädja sig över att Pernille Harder äntligen var tillbaka i spel efter sin lårskada. Danskan byttes in samtidigt som Rytting Kaneryd, och hann inte heller sätta något större avtryck i den här matchen.

Noterbart angående comebacker att Barcas superstjärna Alexia Putellas också är nära sin comeback. Hon är tillbaka i full träning, och bör ganska snart även vara aktuell för ett kortare inhopp i match.

Under söndagen spelas första matchen mellan Wolfsburg och Arsenal. Avspark är 15.30, och utöver att matchen som vanligt visas av DAZN har SVT skaffat sändningsrätt. Kul.

1 tanke på “Fördel Barcelona i halvtid mot Chelsea

  1. Tycker matchen visade att Chelsea generellt sett har sämre spelare rent teknisk, men framför allt visar det hur Hayes mer och mer givit upp idén om att ha ett eget spel mot bra motstånd och istället förlita sig på omställningar. Det känns för mig rent löjligt av ett lag som är ett dyraste lagen (eller rakt av det dyraste?) i damfotbollen. Visst hade de klara chanser att göra mål men hur en tränare med den truppen på allvar siktar på att ha tur eller möjligen ta det till straffar redan i första matchen är för mig obegripligt. Ska bli kul att se hur det agerar när de nu måste ner till Barcelona och vinna matchen där, och om Hayes sitter kvar efter säsongen för de har stått och stampat eller rent av gått bakåt spelmässigt ett bra tag nu.

    Med svenska ögon är det värt att notera att Eriksson fortsätter att spela sig i form, hon hade någon miss eller två men inget katastrofalt och var klart en av de bästa i Chelsea. Och vad gäller Rolfö så såg det ut som det brukar mot bra motstånd, en mer tillbakadragen roll i början när hon spelar ytterback för att i takt med matchklockan ta över taktpinnen mer och mer och i praktiken avsluta som anfallare som då och då går ner som ytterback. Vilket dels visar hur bra hennes fysik är numera för hon spelar oftast hela matcherna och springer mycket, dels ställer frågan hur tusan Gerhardsson ska få ut det mesta av henne i landslaget. Vad tror du han bör göra där, och kommer han göra nåt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.