Barcelona mot Wolfsburg i årets Champions League-final

Wolfsburg vann kvällen semifinal mot Arsenal på utsåld arena i London med 3–2 efter förlängning.

Jag har varit i en basketbubbla i en veckas tid. I dag var jag ledig, bara för att notera årets riktigt jobbiga sportkrock. Alla dagens godbitar hände samtidigt. Tredje basketfinalen för herrar, Stockholmsderby i damallsvenskan och avgörande UWCL-semifinalen mellan Arsenal och Wolfsburg. Dessutom har mitt lag träning klockan 19.00 på måndagar.

Det blev träning i regn för min del. Men jag kom hem mitt i andra förlängningskvarten på Emirates, och fick se avgörandet några sekunder in i minut 119 när Jule Brand stal bollen av Lotte Wubben-Moy och serverade Pauline Bremer tomt mål.

Wolfsburg till final mot Barcelona. Otroligt tungt för Stina Blackstenius (målskytt i dag), Lina Hurtig (som bytte av Blackstenius i minut 64), Jonas Eidevall, Patrick Winqvist och de andra i Arsenal. Men förstås väldigt kul för Rebecka Blomqvist att få avsluta sin tid i Wolfsburg med att uppleva den största match man kan på klubblagsnivån. Blomqvist blev för övrigt inbytt på tilläggstid i förlängningen.

Trots att klubbarna i WSL satsar stenhårt noteras också att engelska klubbar fortsatt har väldigt svårt att ta sig till Champions Leaguefinalen. Det har bara hänt två gånger – Arsenal 2007 och Chelsea 2021.

Från det damallsvenska Stockholmsderbyt noterar jag att Hammarby vann med 1–0 trots att Madelen Janogy fick rött kort.

12 tankar på “Barcelona mot Wolfsburg i årets Champions League-final

 1. Matcherna mellan Wolfsburg-Arsenal var en storartat reklam för fotbollen som lagsport. 2-0 blev 2-2 i Wolfsburg, 1-0 blev 1-2, 2-2, 2-3 i London. Lagen kämpade verkligen som lag. Wolfsburg får inte komma snett i finalen mot Barcelona som Chelsea i finalen 2021, 4-0 (4-0) till Barcelona eller i fjol 5-1 (4-0) till Barcelona mot Wolfsburg i Semin. Returen i Wolfsburg blev annorlunda, 2-0 till Wolfsburg

 2. Hoppas nu att det bara är en liten känning på Blackstenius och inte någon värre skada. Jag är redan orolig för Asllanis status inför VM. Stinas form verkar stigande, hon har fått göra några mål på slutet och fått bättre och bättre självförtroende.

 3. Så himla bittert för Arsenal. Laget hade varit värt att vinna, mot alla odds. Wolfsburg är svårt att ha någon sympati med, gnällde konstant på domaren.

  • En det är någon som gnäller konstant på domare är det Arsenal och deras svenska tränare Jonas Eidevall. Heja, Wolfsburg en mindre klubb som kämpar mot giganterna, Arsenal. Barcelona etc. Ett föredöme är Wolfsburg som klubb. Tråkigt för dig att inte dina favoriter förlorade. Kom in i verkligheten. All sympati till lilla Wolfsburg

  • Dina inbillade oförrätter kan du behålla för dig själv. Hur vore det att att visa respekt för varje klubblag inom damfotbollen och inte fantisera ihop något som den usla förlorare du är. Vem du sympatiserar med kan du behålla för dig själv än att understå dig att förolämpa Wolfburgs damer

   • Oj, den tån var öm…
    Wolfsburg, med VW i ryggen och bänken full med tyska landslagsspelare. Jag har stor respekt för laget och uppskattar att de har varit (och är) en förebild inom europeisk klubbfotboll men ”lilla Wolfsburg” klingar falskt. Jag har inget emot om de skulle vinna finalen även om jag verkligen skulle unna Rolfö en CL-titel.

    • Wolfsburg har ju ändå sköna lirare som Jule Brand och Lena Oberdorf. Bara det gör att de hamnar på pluskontot trots gnäll👍. En eloge till Arsenal som spela så bra trots avsaknaden av många viktiga spelare. Samtidigt alltid lite gött när engelska lag får spö

 4. Ännu en fantastisk match som får en bitter eftersmak. Som Arsenal-supporter är jag oerhört stolt, Arsenal var faktiskt bättre i stora delar av matchen men hade inte marginalerna med sig. De skapade många lägen i öppet spel medan Wolfsburg mest skapade på fasta situationer där Arsenal är ganska svaga.

  Att Blackstenius kliver av en semifinal i CL sker ju aldrig om hon verkligen inte känner att hon kan göra sig själv rättvisa. Vi minns ju de ”små” muskelproblem hon hade i EM och sådant kan vara segdraget. Dock är det inte så konstigt om hon börjar bli sliten så mycket matcher som hon spelar. Hon repar sig säkert till VM åtminstone, jag lider mer med Laura Wienroither som såg ut att vara nästa på tur att dra korsbandet. Det är ju något som inte stämmer här när så många åker på samma skada på bara ett halvår. Klubben får nog se över hur man tränar och förebygger knäskador för det här börjar bli parodi.
  Och vips har vi våra kanske 4 viktigaste spelare med skadebekymmer inför VM. Om vi har haft tur med skador 2019 och 2021 så börjar det nu grina emot Gerhardsson och compani lite. Delvis har dem en skuld i det också. Att spela både Rolfö och Blackstenius så mycket som han gör varje samling är jag kritisk till. Som jag tidigare skrivit så känns det som resultatet är det viktigaste för honom oavsett match. Var säkerligen därför han lät Rolfö spela 90 mot Norge när hon ett par dagar senare skulle spela match med Barca. Såhär mycket skador kan jag inte minnas vi har haft i landslaget tidigare? Glas, Ilestedt påväg tillbaka, Seger, Asllani, Rolfö, Blackstenius och Hurtig, glömmer säkert någon. Det kan bli ett knepigt pussel de tvingas lägga till sommaren och med bara månaden kvar till truppen ska tas ut finns nu många frågetecken. Nu behöver vi få några utropstecken och andra som kliver fram lite.

 5. Och dessutom understå dig att förolämpa Rebecka Blomqvist , hennes lagkamrater och klubb. Om du nu vet vem Rebecka Blomqvist är

 6. Wolfsburg har 125 000 invånare, som Linköping ungefär, så nog är Wolfsburg en småstadsklubb även med VW i ryggen.

 7. Vilken match det var!
  Bra fotboll i högt tempo med 2 lag som på alla sätt och vis visade att man tänkte gå för det. Ett damfotbollshjärta som mitt svämmade nästan över också av inramningen med dryga 60,000 på läktaren och där man verkligen hörde publiken som levde sig in i matchen.
  Hatten av för Wolfsburg som drog längsta strået och lycka till i finalen mot Barcelona.
  Hatten av för Arsenal som var lika värdiga vinnare men fick kapitulera till slut.
  Jag ser fram emot finalen 3 juni och hoppas på en lika jämn och intensiv kamp då.

 8. Kommer Eidevall ta över dam-landslaget efter Gerhardsson? Han är en skicklig tränare även om vissa tycker han gnäller något för mycket på allt. Visst fotboll är mycket känslor så det må vara förståeligt. Han skulle vara häftig som förbundskapten. Jag gillar karln. En skön lirare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.