Blomqvist, Eriksson, damallsvenska favoritsegrar och avgörande i WSL

Vi står inför en spännande helg. Under lördagen kommer troligen FC Bayern München att säkra segern i Frauen-Bundesliga. Seger borta mot Leverkusen och guldet är klart redan i näst sista omgången.

Nästa säsong kan Bayern återigen vara en svenskklubb. I veckan har Magdalena Eriksson officiellt tackat för sig i Chelsea…

…och de hetaste ryktena är att hon och Pernille Harder nu tillsammans flyttar till just Bayern München.

Apropå Tyskland var det cupfinal där under torsdagskvällen. Omkring 40 000 åskådare var på plats. De fick bland annat se Rebecka Blomqvist få chansen från start för Wolfsburg. Svenskan tackade för förtroendet genom att avgöra matchen mot Freiburg genom att trycka in en retur till 2–1. Till slut vann Wolfsburg med 4–1 och Blomqvist byttes ut i 87:e minuten. Höjdpunkter från finalen finns här.

Kul att Blomqvist får starta en så stor match som den tyska cupfinalen. Det är ju sedan länge klart att hon skall lämna Wolfsburg efter säsongen. Och skall man inte vara kvar brukar det ju ofta innebära minskat förtroende.

Vi får alltså troligtvis ett tyskt ligaavgörande under lördagen. Och på söndag kväll är det möjligt att vi vet vilket lag som vinner engelska WSL. I onsdags vann Chelsea och Arsenal sina hängmatcher. Därmed är alla lag nu uppe på 20 spelade matcher.

Chelsea leder med en marginal av två poäng och fyra mål före Manchester United. Trea är Arsenal, fem poäng och nio mål bakom lokalkonkurrenten.

13.30 på söndag spelas Londonderbyt mellan Chelsea och Arsenal. Om Chelsea vinner kan laget få fira guld senare på kvällen – men då måste Manchester City ta poäng av United i det Manchesterderby som har avspark 19.45 svensk tid.

I damallsvenskan spelades det två matcher under fredagskvällen. Båda matcherna Häcken–Linköping och Kristianstad–Djurgården slutade med tremålsseger för hemmalagen.

Det konstiga var att det länge stod 0–0 i båda matcherna, men att de sedan tog rätt olika vägar till de klara hemmasegrarna. KDFF gjorde två sena mål i den första halvleken i sin match. Därmed kändes det i paus som att det var på Bravida som spänningen skulle infinna sig.

Det blev dock tvärtom. Efter paus gjorde Häcken ett par snabba mål och dödade sin match. I Skåne fick Djurgården en snabb reducering, och var sedan otroligt nära att även kvittera. Melina Loeck stod för två högklassiga frilägesräddningar vid 2–1-ledning, och korades välförtjänt till bästa hemmaspelare.

Jag hoppade mellan matcherna, som båda egentligen kändes spelmässigt tajtare än vad slutresultaten säger. Häcken–LFC kändes exempelvis långa stunder som en helt jämn match. Men kollar man statistiken noteras att hemmalaget utöver de tre målen också hade tre bollar i målramen. LFC däremot hade väldigt svårt att skapa bra målchanser. Och eftersom det oftast är i straffområdena som fotbollsmatcher avgörs får man väl ändå säga att det var klasskillnad mellan de jämna lagen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.