Eriksson nära att göra ett guldmål

Det blev inget guldfirande i England heller i helgen. Chelsea vann i och för sig sin match mot Arsenal med 2–0. Men till slut lyckades också Manchester United ta tre poäng. Inhopparen Lucia Garcia avgjorde derbyt mot City på övertid.

Därmed får Chelsea göra som Bayern München, alltså skjuta upp guldfesten en vecka.

Svenska spelare hade huvudroller i båda de engelska toppstridsderbyna. I Londonderbyt gjorde Magdalena Eriksson sin sista hemmamatch för Chelsea. Hon tackade för sig genom att stöta in det matchavgörande 2–0-målet.

I Manchesterderbyt fick Filippa Angeldahl en dålig start på matchen när hon tappade bollen så att United kunde göra 1–0. Den svenska landslagsmittfältaren reste sig dock och gjorde en alldeles utmärkt match. Dessutom gjorde hon lite turligt Citys kvittering till 1–1. Angeldahl ser ut att vara i fin form.

Guldfesterna i England och Tyskland sköts alltså upp en vecka. Men kanske att det kan bli guldfirande i Frankrike senare i kväll. Med 25 minuter kvar att spela av toppmötet PSG–Lyon står det 0–0. Blir det oavgjort innebär det att Lyon kommer att vara tre poäng och 22 mål före PSG inför slutomgången.

På svensk mark har vi haft fyra damallsvenska matcher i dag. Piteå vann igen, och försvarar sin förstaplats i tabellen. Mer oväntat var att Uppsala vann med 2–1 borta mot Örebro. Det innebär att Kif Örebro nu på allvar är indraget i nedflyttningsstriden. Att man bara lyckades ta fyra poäng på matcherna mot Kalmar, BP och Uppsala innebär att det är stor risk att Kif Örebro ligger under kvalstrecket när halva serien är spelad.

7 tankar på “Eriksson nära att göra ett guldmål

 1. Det är något speciellt med Angeldahls bollträff! På reprisen ser man hur den nästan står stilla i luften och vobblar in i bortre. Hon spelade verkligen upp sig under matchens gång och var Citys bästa spelare i andra halvlek. Det var lite utav mittfältarnas dag detta då Bennison även hon bjöd på ett klassmål några timmar innan Angeldahl slog till. Påminde mycket om målet hon gjorde i EM fast det här var snyggare. Nu har de gjort 3 respektive 5 mål i ligan den här säsongen vilket är starka papper som innermittfältare. Båda går mot sin bästa säsong i wsl hittills vilket är kul att se.

 2. KIF Örebro borde ha kvaliteten att inte bli indragna i bottenstriden. Men det har ju många lag tänkt om sig själva… Jag såg BP-KIF Örebro 1-1 och slogs av att KIF tog det med ro när BP kvitterade. Ingen desperation om att behöva ta tre poäng mot ett bottenlag.

  • Håller med om att Örebro borde vara för bra för att vara i botten. Samma med Djurgården.

   Men ännu så länge har lagen underpresterat. Noterbart är att normalt hemmastarka Kif ännu står på noll inspelade poäng på hemmaplan.

   • Ja, konstigt. Det är kanske lite samma syndrom i KIF och DIF. Jag såg DIF förlora mot Växjö i förra veckan utan att spelarna såg särskilt upprörda ut över det. Och i min bok så borde DIF ligga före Växjö i tabellen när vi summerar. Varför finns det ingen jävlar anamma hos vare sig KIF eller DIF?

   • KIF har stora ekonomiska problem och endast 14 spelare tillgängliga senaste matcherna så de kämpar för att hålla sig över ytan. Sen matcherna mot BP och Uppsala såg jag att KIF hade förväntade mål på 3,41 och 3,52 men de har ingen målskytt och det ställer till det men de har bra schema hemma efter sommaren när de brukar vara som bäst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.