Bruun fixade ny guldfest för Renard

Det blev till slut guldfest i en av Europas stora ligor under den gångna helgen. Danska inhopparen Signe Bruun agerade festfixare när hon nickade in Lyons segermål i toppmötet med PSG i slutminuterna. Därmed säkrade man guldet i näst sista omgången.

För Lyon har det blivit en trevlig vana att årligen hålla guldfester under maj och juni månad. Det var 34:e gången klubben fick arrangera segerfest på försommaren under den storhetstid som startade i och med säsongen 2006/07.

Sedan dess har Olympique Lyonnais nu 16 ligatitlar (alla utom 2021), tio cuptitlar och hela åtta segrar i Champions League. Ett hyfsat facit…

Den som har fått fira mest är Wendie Renard, som kom till Lyon inför sommaren 2006 och således har varit med under hela storhetstiden. Hon spelade bara två ligamatcher den första säsongen, men har sedan varit en bärande spelare vid övriga 33 titlar. Imponerande.

4 tankar på “Bruun fixade ny guldfest för Renard

 1. Ska Bayern München vinna Frauen-Bundesliga ska dom sätta fart från början och inte slå bollen i sidled i backlinjen och mittfältarna ska attackera framåt i matchen mot Potsdam på söndag. Att Lyon vunnit 6 av de sju senaste WCL visar vilken otrolig klubb det är. Men i år vinner Wolfsburg eller Barcelona

 2. Såg att Cascarino drog korsbandet i ovan nämnda match. Ytterligare en stjärna som missar VM. Oerhört tråkigt för henne och även för fotbollen i stort som behöver samla de bästa spelarna i mästerskapen för att ytterligare höja intresset.

  Det riskerar att bli ett urholkat mästerskap… eller så tänds nya stjärnor om man vill hitta en positivare vinkel.

 3. Tillbaks till allsvenskan. Det känns ju som att sex lag (Hammarby, Häcken, Kristianstad, Linköping, Piteå och Rosengård) slåss i toppen i år, så jag satt och pillade med deras inbördes tabell.

  Några detaljer efter tolv möten:

  – Häcken och Piteåhar startat bäst med 7 poäng på 3 matcher, respektive 8 på 4.
  – Bajen är enda lag som vunnit borta.
  – Stark hemmafördel (7 vinster och 4 oavgjorda i övrigt).
  – I hälften av matcherna håller minst ett lag nollan.
  – Bajen har tyngst avslutning, omgångarna 22-25 är mot toppkonkurrenterna.
  – Linköping har inte gjort mål på sina tre bortamatcher.
  – Rosengård har nätat i samtliga fem matcher.
  – Piteå har efter kvällens möte haft fyra av sina fem hemmamatcher.

 4. Inte lika kul för Cascarino och Macario som är näst på tur av alla världsstjärnor att missa VM. Läste även idag att Katoto högst troligt missar även detta mästerskap. Från att det här skulle bli det bästa mästerskapet någonsin så saknar nu de flesta landslagen sina största stjärnor. Till hösten väntar det tuffaste spelschemat damfotbollen någonsin har skådat, vart ska detta sluta? Går Sverige till VM-final ska spelare som Blackstenius och Schoug kvala in till Champions league bara någon vecka senare. Det är ju helt sjukt vad tight det är.

  Vad som är roligare är att det närmar sig silly season och jäklar vad det spekuleras redan nu. Kul att damfotbollen börjar få lite mer plats även där. Läste att Ilestedt förhandlar med PSG om en fortsättning. Om inte så blir fallet så kan det här mycket väl vara Sembrants sista säsong och då är kanske en flytt till Juve inte helt omöjlig för Ilestedt. Idag meddelade Arsenal att Rafaelle lämnar klubben, då öppnas det helt plötsligt en lucka som måste fyllas igen. Ingen hade blivit gladare än jag om vi får se Amanda Ilestedt i Arsenal-tröjan nästa säsong. En matchtröja som för övrigt är den snyggaste på flera år då den släpptes igår. Det känns som de flesta lagen vill få klart med sina värvningar innan VM eftersom det blir väldigt tight om man ska hinna göra något efter mästerskapet. Så nu väntar nog några hektiska och spännande månader👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.