Dagens tråkiga nyhet – damfotboll.com stängs ner

http://www.damfotboll.com klarar inte att få ihop ekonomin – och läggs ner. Därmed får svensk damfotboll en riktig käftsmäll knappt två månader innan seriestart i den kanske mest intressanta damallsvenskan någonsin.

Under sina tolv år har sajten blivit en naturlig samlingsplats för alla nyheter om svensk och internationell damfotboll.
Men nu är det över.

Vid lunchtid meddelade Anette Börjesson, som drivit sajten, att ekonomin inte går ihop. Från och med onsdag kommer sidan inte längre att uppdateras, och inom kort kommer alla deras texter att försvinna från nätet.
Det innebär att man inte heller kommer att kunna söka gamla nyheter från sidan.
Det är förstås väldigt tråkigt på många sätt.

damfotboll.com meddelar att sidan läggs ner.

Visst, jag har gnällt på sidan för att det journalistiska värdet inte alltid varit det högsta, och att många artiklar ofta varit ganska okritiska. För att uttrycka det mer konkret så har Damfotboll.com definitivt mer liknat Svenskafans än Fotbollskanalen. Men Svenskafans fyller en viktig funktion.

Och http://www.damfotboll.com:s betydelse de senaste åren för uppmärksamheten kring seriespelet i de två högsta divisionerna går nog inte att överskatta.
Ingen annanstans kan man läsa en så heltäckande bevakning av damallsvenskan, ettan och i viss mån även tvåan. Det bildas således ett tomrum av kraterstorlek när damfotboll.com försvinner.

Sådana här nedläggningar har aldrig bra tajming. Men visst känns det extra tufft att sidan läggs ner i en tid då känslan var att damallsvenskan hade en kanonchans att flytta fram sina positioner?
Och visst hade sidan behövts för att öka intresset kring EM på hemmaplan? Det är faktiskt mindre än 1,5 år kvar till det som kan bli en fotbollsfest, om förbundet klarar marknadsföringen.

Egentligen ser jag inget bra med det här. Det enda skulle möjligen kunna vara att jag kanske kan få fler läsare här på bloggen… Men den effekten hade jag helst nått på annat sätt.

Till sist några ord om eldsjälen Anette Börjesson. Hennes långvariga arbete med att sprida fotbollens budskap över landet gör henne till en av de viktigaste personerna någonsin inom svensk damfotboll – kanske den allra viktigaste.
Hon har haft många bakslag under resans gång. Jag hoppas verkligen att hon fortsätter att kämpa.

1 tanke på “Dagens tråkiga nyhet – damfotboll.com stängs ner

  1. Pingback: Dråpslaget – damfotboll.com läggs ner | En blogg om internationell damfotboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.