Två bomber i Brasilien

Efter 5–0 till Danmark mot Mexiko och 4–0 till Brasilien mot Portugal i första omgången såg det ut att vara självklart vilka två nationer som skulle mötas i finalen av ”Torneio Internacional Cidade de São Paulo de Futebol”.

Men i natt förändrades förutsättningarna rejält. Både danskor och brasilianskor gick nämligen på minor.

Sveriges EM-motståndare Danmark gjorde en kanonmatch i söndags, när Mexiko krossades. Se höjdpunkter från den matchen här. Speciellt sevärt är Johanna B Rasmussen:s 2–0-mål, där hon får en klockren träff på volley efter inlägg från Theresa Nielsen.
Men i natt blev det inga volleymål, utan danskorna fick bara 0–0 mot Portugal. Det var mycket överraskande, dels sett till söndagens resultat, dels till att båda lagen möttes i EM-kvalet. Där vann danskorna med 3–0 respektive 2–0. Och faktum var att Portugal bara vann sina båda möten med Armenien, men föll i övriga sex EM-kvalmatcher.

Portugal var dock bara nattens lilla överraskning. Den riktiga megaknallen var att hemmalaget Brasilien tappade en 1–0-ledning mot Mexiko, och föll med 2–1. Se höjdpunkter från den matchen här.
Där noteras hur Rosana gav Brasilien ledningen tidigt i den första halvleken, och hur Mexikos målvakt Cecilia Santiago gör en mycket spektakulär räddning på en frispark från Marta. Santiago gjorde även ett par fina räddningar efter paus.
Men när Brasilien fick straff behövde hon inte rädda. Bollen slogs nämligen utanför av Cristiane. Då var ställningen 1–1 efter att Anisa Guajardo sprungit igenom i Brasiliens vänsterförsvar. I slutminuten var det Maribel Dominguez som tog sig fram på samma kant, och drog i väg den läckra projektil som sänkte Brasilien.

Därmed kommer Mexiko att spela final i turneringen om de vinner mot Portugal. Mötet mellan Danmark och Brasilien blir således extra laddat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.