Ny pokal för Göransson

Trots en usel start på dagen försvarade Turbine Potsdam med Antonia Göransson i uppställningen sin titel som tyska inomhusmästarinnor.

Den 20:e upplagan av Hallenpokal spelades i Magdeburg, och visades i sin helhet på DFB-tv. Jag slötittade på de sista gruppmatcherna och på hela slutspelet. De spelare som väckte min uppmärksamhet var i första hand Frankfurts Dzsenifer Marozsan och Essens 19-åriga bolltrollare Linda Dallmann. De båda prisades också som turneringens bästa spelare respektive bästa målskytt.

Dzsenifer Marozsan

Dzsenifer Marozsan

Det var dock Marozsan som blev syndabock i finalen, då hon missade sin tredje straff i den avgörande straffläggningen. Det innebar att Potsdams debuterande målvakt Gudbjörg Gunnarsdottir kunde jubla över sin första titel i Tyskland.

Gudbjörg Gunnarsdottir

Gudbjörg Gunnarsdottir

Jag tycker om inomhusfotboll. Och den variant som de spelar i Tyskland, med sarger, är extra attraktiv och händelserik. Upplägget på straffläggningarna där lagen tar ut tre skyttar som skjuter alla straffar ända till det är avgjort är också kul.

Kommentatorn på DFB-tv kallade Hallenpokal för ett slags klassfest för Frauen-Bundesliga. Och så känns det när alla tolv lagen möts under uppehållet. Tänk om det hade gått att göra något liknande mitt i damallsvenskan.

Kanske något för EFD att fundera över?

Hur var då de svenska spelarna? Trion Sofia Jakobsson, Nilla Fischer och Olivia Schough såg jag så lite av att jag inte kan ge något omdöme. Antonia Göransson däremot får godkänt. I fjol var hon turneringens allra bästa spelare, vilket väckte förhoppningar. Så framträdande var hon inte på något sätt i år. Men hon höll en plats i den ena av Potsdams båda kedjor, och blixtrade till med fina aktioner ett par gånger.

1 tanke på “Ny pokal för Göransson

  1. Bara att gratulera, och när man läser intervjun med Potsdams nya målvakt från Island som uttalar sig om Potsdams intensiva träningsupplägg önskar man att vi hade haft ännu fler av våra landslagsspelare i Tyskland.

    Lycka till Göransson, Fischer, Jakobsson och Schough !!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.