VM-kval på Youtube

17.00 spelar Sverige VM-kval borta mot Polen. För er som inte redan har sett det sänds matchen på Polens Youtube-kanal.

Den hittar du här. (uppdaterad länk)

Det lilla försnack som har varit inför matchen har handlat om val av svenskt mittförsvar. Det är väl på något sätt intressant, men ändå långt ifrån någon huvudfråga i eftermiddag. Den lyder nämligen: hur skall Sverige luckra upp det polska försvaret?

Polsk damfotboll är på frammarsch, och har många intressanta talanger. Men det innebär inte att vårt landslag skall förvänta sig ett anfallsglatt motstånd som släpper ytor. Polen lär backa hem och satsa på kontringar. Vi får hoppas på rejäl, svensk skärpa i Polens straffområde, inte minst vid fasta situationer. För i så fall kan det bli en lugn resa mot tre poäng.

5 tankar på “VM-kval på Youtube

 1. I stället för att bevaka och studera färsk form hos de allsvenská landslagsspelarna drog Pia till USA igen….Var hon inte där i fjol också..? Hur många matcher ser Pia & Persson live under en säsong? Hur är deras realation till spelare och klubbtränare som kämpar och sliter sex dagar i veckan för noll kronor? Å andra sidan är det ju i stort sett samma 11 spelare varje gång, om det inte är några skador. Det plockas in några yngre i bland som parkeras på bänken eller läktarn.

  • Hon åkte väl huvudsakligen till Kanada för att kolla in U20-VM vilket väl känns vettigt. Framför allt med tanke på att nästa års VM avgörs där.

   Jag uppfattar det nog som att Sundhage/Persson ser en rätt många damallsvenska matcher live.

  • Tror inte heller att Sundhage åker dit för tidsfördriv. När hon åkte dit sist, så var det väl sedan länge inplanerat (föreläsningar), redan innan hon blev klar som Sveriges förbundskapten.

   Sedan vad jag själv vet/sett, så åker hon ju runt till vissa av de Damallsvenska matcherna. Har själv sett henne två gånger på Valhalla, samt i någon tv-match här och där. Så nog åker hon väl omkring och ser sig runt.

   Vidare stämmer jag väl in på att Pia tar in samma spelare hela tiden, men det är ju inte direkt ovanligt. Det ovanliga är att hon har ett roterande schema av bänknötare som aldrig riktigt slår igenom eller i vissa fall inte riktigt får chansen att visa upp sig. Sedan när nästa landslagssamling är på ”G”, så tar hon in ett par andra namn, som är like intetsägande, och inte lyckas ta åt sig en plats. Till nästa samling så är det åter de första bänknötarna som är tillbaka, och fram och tillbaks går det.

   Det värsta är att många fans/journalister ser andra spelare som icke ens blir uttagna som mer givna än Sundhages uttagna. Dessa spelare gör ofta väldigt bra ifrån sig i ligan, men inte får någon chans. Däremot får några som ex Olivia Schough chansen gång på gång, trots att hon inte lyckats uträtta någonting av större vikt i landslaget, eller klubblaget om man nu skall vara petig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.