Anmärkningsvärt av Asllani

Kosovare Asllani

Kosovare Asllani

Lotta Schelin var segerorganisatör mot Polen med två mål och ett läckert assist – och således dagens stora spelare. Men rubrikerna stjäl Kosovare Asllani.

Asllani inledde på bänken, och byttes in i paus. Hon blev målskytt (nickade in 2–0) och gjorde en rätt bra halvlek.
Fast rubrikerna får hon inte för sin insats på planen, utan för sina uttalanden om petningen. PSG-stjärnan sågade nämligen laguttagningen rätt vilt till TT:

”Hade jag hetat något annat och skrattat och dansat så kanske jag spelar.”

Och:

”Det är något personligt problem hon har med mig. Jag tycker jag visar att det inte är fotbollsrelaterat. Det är mellan oss, det har varit ett tag. Sen får man se hur kul man tycker att det är att komma hit och spela.”

Här har Pia Sundhage helt klart en första kris att hantera i sitt landslag. Så många europeiska toppspelare har vi inte att vi har råd att låta Asllani göra allvar av sitt hot om att tacka nej till landslaget.

Saken är ju att Asllani inte bara vänder sig mot förbundskaptenen. Det första citatet ovan, som tydligt anspeglar på Olivia Schough, kan säkert väcka starka känslor bland övriga spelare i truppen.

Det blir intressant att följa fortsättningen på det här.

En fråga man kan ställa sig är vad Robert Perlskog tycker om Asllanis kritik. TV4:s kommentator har ju tidigare idag fått rubriker (bland annat här och här) för att han tycker att damlandslagets spelare gnäller för mycket.

6 tankar på “Anmärkningsvärt av Asllani

 1. Anmärkningsvärt förvisso men i sak har ju Kosse helt rätt även om det känns lite orättvist att så tydligt referera till Schough med tanke på att hon bara råkar vara det tydligaste symptomet på Damlandslagets största problem nämligen att flera spelare inte tas ut på fotbollsmässiga grunder vilket ju inte håller på Landslagsnivå. Jag tror dessutom att det är faktumet att just Olivia Schough som varken har form eller skicklighet att slå ut Asslani ur en startelva får starta var det som Kosse irriterade sig på. Hade det varit en formstark forward från Damallsvenskan som fått starta tror jag inte alls vi hade fått samma reaktion.

  Vi har ett potentiellt problem i Damlandslaget vad gäller att trotjänarna ‘hänger kvar’ på gamla meriter eller ibland inte ens det och ‘nya’ spelare får aldrig chansen vilket kommer skapa mer frustration framöver och jag är rädd att det kommer skada Damlandslaget både på kort och läng sikt. Läste b l a en intervju i ÖstgötaCorren med Rohlin där hon uttryckte förvåning över att inte en enda av lagkamraterna fått chansen, att hon själv inte var med är ju mindre konstigt, och jag känner ju samma sak. Visst har LFC varit ojämnt i år till följd av alla skador men alla våra svenska backar är ju lika bra/bättre än de som går före i Damlandslaget idag och även en spelare som Rolfö borde få chansen då hon varit riktigt bra i de matcher jag sett och står för en annan spelstil än våra övriga potentiella landslagsforwards.

  • Jag brukar inte hålla med Martin men i det här fallet har han helt rätt. Ärligt talat vad har Scough i Landslaget att göra? Det finns mycket bättre spelare i damalsvenskan som ju aldrig får en ärlig chans. Som tex Rolfö

 2. Samma här, brukar heller inte hålla med LFC-Martin men nu har han helt klart en poäng. Det syns rätt givet att Persson & Sundhage har sina favoriter och inte tar ut de bästa spelarna. Scough har ju fått vara med, både hel- och halvskadad. Lundh, Diaz och Thunebro räcker ju heller inte till. Varför spelar de inte in en vänsterback till VM nästa år? Rolfö var ju med förra gången men åkte ut direkt. Banusic och Pettersson Engström kom med den här gången men som vanligt en på läktarn och den andra fast på bänken. Till näst landskamp blir det väl två nya igen….som inte får en vettig chans.
  Ta ut BÄSTA spelarna med BÄST form.
  Förresten, hur kunde de ta ut tre mv men ingen extra vänsterback. Snilleblixten att låta Antonia spela där verkar lagd på is.

 3. Instämmer med Martin och Malte ovan. Flera spelare, inga namn och ingen straffexecis, tas ut till landslagsspel på, som Martin skriver gamla meriter eller inga meriter alls. Trodde at detta skulle försvinna när Dennerby lämnade skutan, men så har inte blivit fallet. Är det inte hög tid att yngre och mer hungriga spelare får chansen?

 4. Det är ingen bragd att slå Polen, eller att lyckas göra mål mot Polen. Kul att Sundhage är nöjd med sitt 30+ lag men det är synnerligen tveksamt om det är en framgångsrik väg att bänka Kosovare, Jakobsson, Göransson, Rubensson med flera, med flera.

  Den startelva vi för tillfället sätter på plan ska nog ha stolpe in för att ta medalj i Kanada. Tyck vad ni vill om Dennerby, men han slog USA i gruppspelet i senaste VM och tog en bronsmedalj med hem till Sverige. Kom ihåg detta när vi sommaren 2015.

  Heja Sverige !!

 5. Tänkte först inte skriva detta, men jag gör som Kosovare och säger vad jag tycker och känner. Sundhages gloria har ju verkligen bleknat. Vi var givna i EM som värdnation, där spelade vi två riktiga matcher, 1-1 mot Danmark och 0-1 mot Tyskland. Därefter VM-kval mot länder som har en bit kvar. Visst slog vi Skottland med 3-1, jättekul, men Skottland tillhör inte förstligan ännu inom damfotbollen.

  Heja Sverige igen !!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.