Dahlkvist lämnar Örebro – klar för PSG

I dag har Kif Örebro meddelat att man säljer Lisa Dahlkvist till PSG. Därmed fortsätter utarmningen av damallsvenskan.

Utvecklingen inom internationell damfotboll går verkligen blixtsnabbt nu – och när de stora elefanterna ringer har de damallsvenska klubbarna inget att sätta emot. Det är inte utan att man undrar hur vår högsta serie kommer att se ut om fem år.

På kort sikt påverkar inte den här utarmningen vårt landslag nämnvärt. Tvärtom får stommen i landslaget utmärkt träning och matchning i de europeiska topplagen. Men på lite längre sikt kommer utvecklingen även att påverka vårt landslag.

Inte för att vi kommer att bli sämre, utan för att andra länder i Europa kommer att bli bättre. Ju fler stora herrfotbollsklubbar som satsar miljoner i damfotbollen, desto fler unga fotbollstjejer i Sydeuropa som inser att de kan ha en framtid inom fotbollen och inte längre tvingas lägga av när de lämnar tonåren.

Nu går exempelvis en klubb som Fiorentina i bräschen för en professionalisering av den italienska damfotbollen. Hakar fler på kommer vi snart att få se ett uppsving för det italienska landslaget.

3 thoughts on “Dahlkvist lämnar Örebro – klar för PSG

  1. Tittar man på t.ex PSG och Chelsea FC som har damlag med svenska spelare i. Så ägs de av stenrika personer. PSG ägs av Nasser Al-Khelafi Qatar Investment och Chelsea FC av den ryske oljemiljadären Roman Abramovich. Som var enl kvällspressen beredd att köpa Progba för 1,14 miljarder. Det är ”nog” långt från Lisa D pris ha ha. Men enorma oljepengar finns i dom stora lagen i Europa.

  2. Då kommer PSG att ha ett Svenskt mittfält. Seger, Lisa D, Asllani kan det vara så. Det är bra för landslaget och gör det lätt för Pia. Det blir ett väl samspelt mittfält i så fall. Det är väl snart dags att ta ut ett nytt landslag efter VM den 17sept mot Moldavien!! Kanske många nya spelare som kommer in då.

  3. och Sofia Jakobsson bäst i Frankrike, stort grattis Sofia, jag har följt Dig noga sen Västerbottenslaget i Kommunal Cup. Jättekul för Dig att Du vågat den tuffa resan genom fotbolls-Europa. Förlåt att jag skämtar men då innebär det ju att Sundhage slutar med alla bollar till Lotta, och börjar med alla bollar på Sofia, eller…

    Ja, jag är en av många som hoppas på ny förbundskapten omgående men vem vet om tjejkompisar vågar avskeda varandra

    Heja svensk damfotboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.