Vilken lättnad, Sverige till OS

Sverige tog den tolfte och sista OS-platsen. Vilken härlig lättnad.

Det är många vi har att tacka för det. Från Skottland, Nordirland och Wales som såg till att inte Storbritannien tog den plats de hade förtjänat ända till Kelly Zeeman, som spelade fram Olivia Schough till det hyperviktiga kvitteringsmålet i dag.

Den första halvleken i dag var gräsligt dålig, där avslöjades massor av brister i vårt lag. Den största var oförmågan att spela sig till målchanser. Efter paus gjorde det svenska laget det mycket bättre. Där var försvarsspelet hur stabilt som helst i 45 minuter, inte minst var Jessica Samuelsson grym.

Men… Två holländska chanser på övertid höjde pulsen rejält. Den var uppe i 180 när Vivianne Miedema kom igenom i 91:a.

Pia Sundhage sa till Kanal 5 att laget inte har spelat bra, men att vi har kämpat oss till OS. Det är bara att hålla med.

Kvalet i allmänhet och dagens match i synnerhet lär ge Sundhage rätt mycket att fundera över. Mer om det i ett senare inlägg. Nu skall jag kolla in Zlatan i Champions League. Och sedan är det England–Frankrike (23.00) – länk här – och USA–Tyskland (01.30) – länk här.

Förresten. Schweiz slog Norge med 2–1, så Kelly Zeemans felpass kostade Nederländerna en OS-plats. Någonstans känner man med stackars Zeeman, fast inte så mycket…

5 thoughts on “Vilken lättnad, Sverige till OS

  1. Puh vilken pärs och vilken tur Sverige hade. Men ett stort grattis till laget. Över tre matcher har nog Sverige varit det jämnaste och bästa laget. Men Holland spelade riktigt bra och kunde gjort ett mål till i slutsekunderna. Men Rio nästa.

  2. Trots det oförsvarbara beslutet att bänka laget bästa back (Magdalena Ericsson) och ersätta henne med yttermittfältaren Rubensson så lyckades vi ta oss till OS. Om tanken va att Ericsson är långsammare hade det varit bättre att testa Jonna Andersson som jag helt ärligt ser som en bättre vänsterback än Ericsson istället. I halvtid hade det varit rättvisande med typ 2-0 (eller t o m 3-0) till Holland och då hade allt förstås varit kört. Nu fick vi helt oförtjänt en fribiljett av en olycklig holländsk försvarare och skönt va väl det.

    Väldigt tråkigt att det ska krävas en skada för att Sundhage ska ta av Schelin trots att hon faktiskt inte va något vidare i den här matchen heller. Det går alltid att tala om bristande understöd och att hon inte får några bollar att jobba med men nu har vi ett spelsystem där det i stort är upp till våra forwards att göra det bästa av de långbollar som slungas upp på dom och i den rollen är Schelin inte vår bästa spelare.

    Jag satt åter och svor över att Rolfö inte fick komma in och även om Blackstenius precis som mot Schweiz direkt skapade en del så känns det som om Rolfö hade gjort mer. Jag tycker också det är beklagligt att inte Pia ens verkade tänka tanken att dra nytta av att de två spelar tillsammans i klubblaget och låta dom spela tillsammans även på landslagsnivå. Faktum är att jag tror en trio med Rolfö, Blackstenius och Hammarlund skulle skapa mer än våra nuvarande startspelare då de är mer olika varandra och därför borde fungera bättre som offensiv enhet.

  3. Någon som vet varför Kirsten van de Ven inte var med i den holländska truppen? Petad? För gammal? Tycker det vore märkligt i så fall, kolla bara på deras åttondel mot Japan i VM där hon blev inbytt och skapade allt Holland lyckades med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.